brand

Mazda preferată este la o căutare distanță pe CautiMasina.ro

Mazda preferată este la o căutare distanță pe CautiMasina.ro

Corporația Mazda Motor este un producător japonez de automobile, cu sediul în Hiroshima, Japonia. Deși fondată în 1920, primul automobil – Mazda-Go – apare abia în 1931. Producția de autoturisme a fost sistată la finalul anilor ’30 din cauza celui de-al doilea război mondial.

Anul 1960 marchează relansarea Mazda ca producător de autoturisme odată cu apariția lui R360 Coupe.

De aici a şi pornit istoria de succes a companiei, în 1963 producția atingând 1,000,000 de automobile. În 1970 gama niponilor enumera deja 12 automobile cu o producţie totală de circa 5 milioane unităţi. Tot atunci Mazda a inventat şi legendarul motor rotativ, o semnătură definitorie pentru Mazda.

În 1968, Cosmo Sport 110S (primul model de serie cu motor Wankel din lume) iese pe porțile fabricii.

Înafară de motoare rotative, Mazda a fost unicul constructor auto din lume (pe lângă Subaru), care a implementat ciclul Miller pe motoarele maşinilor de serie. Primul model cu motor cu ciclu Miller din gama Mazda a fost sedanul de top Xedos9.

În 2012 a fost introdusă noua serie de motoare Skyactiv G şi Skyactiv D — primele motoare din lume cu o rată de compresie de 14:1 pentru ambele tipuri de combustibil. Tehnologia dezvoltată de inginerii Mazda a rezultat într-un avans al puterii cu până la 15% pentru motoarele pe benzină şi 20% pentru motoarele diesel, cu o scădere proporţională a consumului de combustibil şi emisiilor.

Mazda a influențat întreaga lume auto prin performanțele inginerești iar astăzi designul sportiv al mașinilor și eficiența consumului sunt aspecte pe care mulți șoferi le iau în calcul atunci când achiziționează Mazda

Pe cautimasina.ro găsești numeroase modele Mazda, atât în categoria de anunțuri cu vânzări pentru mașini noi, cât și în cea pentru mașini second hand.

Iată ce modele Mazda poți găsi pe cautimasina.ro: 2, 3, 5, 6, Bt-50, Cx-3, Cx-30, Cx-5, Cx-7, Cx-9, Demio, Mpv, Mx-30, Mx-5, Mx-6, Rx-8, Seria B, Tribute.

Cum găsești modelul tău de Mazda pe cautimasina.ro?

Accesează secțiunea Caută din platformă, completează criteriile care te interesează (model, an minim și maxim de fabricație, preț minim și maxim, numărul de kilometri, capacitatea cilindrică, puterea motorului, tipul caroseriei sau al combustibilului) și cautimasina.ro îți va returna toate anunțurile de vânzare cu modelul favorit Mazda disponibile pe piața din România, atât în categoria de mașini noi, cât și în cea de mașini second hand.

Pentru fiecare anunț în parte există o descriere amplă, însă nu doar din punct de vedere al caracteristicilor mașinii. Dincolo de prezentarea modelului, a anului de fabricație, dotări și tot ce mai conține un anunț clasic de vânzare auto, am creat niște algoritmi care îți oferă posibilitatea de a verifica istoricul mașinii și de analiza prețul, deprecierea și kilometrajul.

Poți vedea de asemenea ratingul mașinii din punct de vedere performanță, confort, practicabilitate și cost de întreținere sau poți afla informații și despre consum, timpi de accelerație sau puterea motorului.