brand

Automobilele cu motoare diesel sunt încă relevante. Iată 5 dovezi!

Automobilele cu motoare diesel sunt încă relevante. Iată 5 dovezi!

Cu toate schimbările climatice din ultima perioadă și toată vâlva creată în jurul subiectelor legate de protecția mediului, să investești acum într-o mașină cu motor diesel poate părea o adevărată nebunie. Dar dacă ești fan al acestui tip de combustibil, echipa cauțimașină.ro te încurajează să explorezi această idee și ca să iei mai ușor o decizie, a întocmit un top al celor mai bune mașini cu motoare diesel în care poți să investești la ora actuală.

DS3 Crossback BlueHDi (110) Bastille

Dacă aspectul unui Peugeot 2008 nu te atrage, DS 3 Crossback ar putea fi mai atrăgător pentru tine și nu cu mult mai costisitor de rulat. Eficiența consumului de combustibil de 4.6 L/100KM depășește cu mult cifra pe care o pot gestiona majoritatea supermini-urilor pe benzină, iar economiile ar putea crește dacă ajungi la un kilometraj anual mai mare decât media.

Datorită poziției DS ca brand de lux în cadrul grupului, DS 3 Crossback se simte destul de luxos în interior, deși formele sale geometrice și butoanele sale indică faptul că designul a fost puțin ignorat în detrimentul ergonomiei. Încă un plus al acestei mașini este faptul că dispune de o mulțime de opțiuni pentru personalizare și practic poți s-o transformi exact așa cum îți place ție.

Opel Astra 1.5 Turbo D (110) Design

Hatchback-ul Opel Astra este o mașină de familie care consumă foarte puțin combustibil. De fapt, cu un motor diesel de 1,5 litri, cu patru cilindri, de 104 CP sub capotă, cel mai recent model Astra are o economie de combustibil WLTP de până la 4 L/100KM.

A opta generație Astra este prima proiectată integral sub proprietatea Stellantis și are un aspect cu totul și cu totul nou, cu mult mai multe unghiuri și margini drepte. Interiorul său a fost, de asemenea, schimbat complet, cu instrumente analogice, iar majoritatea butoanelor de bord au fost înlocuite cu afișaje digitale cu ecran plat.

Peugeot 308 1.5 HDi (110) Active Premium

Peugeot 308 este foarte asemănător cu Opel Astra. Ambele automobile stau pe aceleași baze și sunt prevăzute cu același motor, așa că nu este surprinzător că cifrele lor în ceea ce privește consumul de combustibil sunt foarte asemănătoare.

308 este, fără îndoială, un automobil care iese foarte ușor în evidență, cu luminile sale de zi cu LED-uri „fang” și caroseria festonată, care îi conferă un aspect mai sportiv. Cu toate acestea, probabil că va trebui să cheltuiești ceva mai mult pentru a cumpăra un Peugeot, fie că este vorba de o achiziție tradițională sau de un leasing.

Seat Leon 2.0 TDI (115) SE Manual

Nu este chiar la fel de economic ca echivalentul său, Skoda Octavia, care folosește același motor, dar Seat Leon diesel de 113 CP este totuși o mașină foarte frugală, cel puțin așa cum se vede pe hârtie. Conform cifrelor WLTP afirmate, este capabil să obțină impresionanta valoare de 4 L/100KM.

Motorul diesel de 2,0 litri de la Seat Leon este, de asemenea, destul de puternic, cu un cuplu puternic de 300 Nm, ceea ce înseamnă că motorul său trage puternic și are o accelerație foarte bună. Un cuvânt de avertisment, totuși: motorul diesel de 2.0 litri este disponibil numai pentru clasele SE, ceea ce înseamnă că vei fi limitat la capitolul putere dacă alegi un model pe benzină sau hibrid plug-in.

Peugeot 2008 1.5 Blue HDi (110) Active Premium

Cei de la Stellantis devin maeștri când vine vorba de partajarea platformei lor, așa că dacă îți dorești o mașină cu motor cu combustie, dar cu adevărat economică, aceasta este perfectă fiind echipată cu omniprezentul motor BlueHDi de 1,5 litri.

Dacă alegi această mașină, te vei mai putea bucura și de caracterul practic și de dimensiunea suplimentară a stilului său de caroserie crossover, împreună cu o poziție mai înaltă. Este bine să conduci, de asemenea, cu o deplasare lină și o manevrabilitate agilă, deși unii ar putea considera că micul său volan este nevoie de ceva timp pentru a se obișnui.