brand

Importanța reviziei periodice: cum să-ți menții mașina în formă optimă

Importanța reviziei periodice: cum să-ți menții mașina în formă optimă

Te urci la volan zilnic, iar mașina reprezintă mai mult decât un mijloc de transport. Face parte din modul tău de viață, de aceea îngrijirea optimă a automobilului trebuie să fie o prioritate, în fiecare an. Află în continuare cum să planifici revizia periodică a mașinii și ce beneficii ai când îți organizezi în mod inteligent activitățile de șofer.

Ce presupune o revizie completă a mașinii

Revizia periodică permite vehiculului să funcționeze la parametrii optimi și să asigure un grad ridicat de siguranță. Verificarea și schimbarea fluidelor reprezintă primul pas în acest proces. Uleiul de motor, lichidul de frână, lichidul de răcire, lichidul de servodirecție și lichidul de transmisie sunt esențiale pentru funcționarea corectă a mașinii, iar nivelul acestora trebuie verificat periodic. 

Un alt aspect important îl reprezintă inspectarea și înlocuirea componentelor de uzură, precum filtrele de aer și de ulei, filtrele de combustibil, bujiile, curelele, bateriile și componentele sistemului de frânare. Acestea sunt elemente care se degradează în timp și pot afecta performanța mașinii dacă nu sunt înlocuite la timp. De exemplu, o bujie uzată determină un consum crescut de combustibil și reduce performanța motorului.

Controlul sistemelor de siguranță este, de asemenea, esențial în cadrul unei revizii complete a mașinii. Airbagurile, centurile de siguranță, luminile de avertizare de pe bord, toate acestea trebuie verificate pentru a asigura siguranța șoferului și a pasagerilor. Evaluarea performanței mașinii face, de asemenea, parte dintr-o revizie completă. Mecanicul trebuie să verifice sistemul de suspensie, sistemul de direcție și anvelopele. Realizarea unui test de drum este esențială pentru a detecta eventuale probleme în funcționarea automobilului.

Înainte de revizie, pregătește documentele necesare, ca să asiguri toate informațiile necesare despre starea automobilului. De exemplu, la un service Ford București, ai nevoie de manualul de utilizare al mașinii și istoricul de service. Astfel mecanicii auto pot să realizeze un diagnostic complet al nivelului de performanță pentru autovehiculul pe care-l conduci.

Cum să selectezi un service auto de încredere pentru revizia mașinii

Alegerea unui service auto de încredere pentru revizia mașinii este esențială pentru a te asigura că vehiculul tău este întreținut în mod corespunzător. Verifică recenziile online ale service-urilor auto din zona ta. Poți găsi feedback de la alți clienți pe site-uri specializate în domeniul auto și pe rețelele sociale. Întreabă prieteni, familie sau colegi de muncă pentru recomandări personale. Oamenii de încredere pot oferi experiențe reale.

Verifică acreditările și certificările service-ului auto unde urmează să programezi revizia periodică a mașinii. Selectează firme de prestigiu, cu experiență în domeniu și profită de campanii promoționale, precum noua ofertă pachet revizie Ford, ce cuprinde verificări profesionale, manoperă pentru înlocuirea componentelor uzate, testări și calibrări specifice.

Mașina ta va beneficia de o revizie completă: filtru de aer, filtru de ulei, filtru de polen, ulei motor, testare amortizoare, verificare concentraţie lichid răcire motor, verificare stare baterie și verificare încărcare, verificare sistem de frânare, verificare stare tehnică, set ștergătoare faţă.

Asigură-te că service-ul oferă garanții auto complete, de la garanția de bază, până la garanție pentru piese de schimb, garanție pentru vopsitorie, garanție antiperforare ș.a. Vei menține mașina în formă optimă cu ajutorul serviciilor profesionale din service-uri auto certificate, unde beneficiezi de garanție extinsă și pachete de revizii auto adaptate la nevoile tale de șofer. Interesează-te și despre opțiunea de garanție transferabilă, atractivă pentru situația în care vrei să vinzi automobilul sau să achiziționezi o mașină second-hand cu extra beneficii.