partner

Descoperă cele mai bune oferte de la partenerul nostru EPIC AUTO

Jaguar F-Type, rivalul lui Porsche 911, iese oficial din producție din 2023

Jaguar F-Type, rivalul lui Porsche 911, iese oficial din producție din 2023

Britanicii de la Jaguar se pregătesc să spună adio unuia dintre cele mai apreciate modele din portofoliu: Jaguar F-Type.

Întrucât din 2025, Jaguar va deveni o marcă 100% electrică, sportivul F-Type își pregătește ieșirea de pe scenă, în glorie ce e drept. Din 2023 Jaguar F-Type va ieși oficial din producție.

Britanicii au pregătit cu această ocazie o ediție specială numită F-Type 75 și F-type R 75, care marchează în același timp și împlinirea a 75 de ani de la lansarea primului model de performanță din portofoliul său.

Tocmai pentru a marca așa cum se cuvine această ediție specială și pentru a diferenția F-Type 75 de modelele standard anterioare, cei de la Jaguar au folosit la exterior o nuanță de culoare Green Giola pentru a vopsi caroseria, faruri LED, embleme speciale și jante de 20 de inch, finisate în negru lucios.

Jaguar F-Type 75 este propulsat de asemenea și de cele mai performante motorizări. Tehnologiile inovatoare reduc consumul de combustibil și emisiile de CO, fără a afecta performanțele. La baza comportamentului sportiv al modelului Jaguar F-Type stau tehnologii precum tracțiunea integrală și suspensia adaptivă dinamic.

Modelul este disponibil în variantele de motorizări de 2.0 litri cu o putere de 300 de cai și V8 de 5.0 litri cu o putere de 450 de cai. Dacă vrei și mai mult de atât, poți alege versiunea F-Type R 75, echipată cu același V8, capabil însă să livreze o putere de 575 de cai și un cuplu maxim de 700 Nm.

Nici interiorul nu este unul mai prejos pentru această ediție specială: Jaguar a echipat modelele ediție specială F-Type 75 cu pachetul Black Pack și cu un ecran interactiv de 12.3 inci. De asemenea, scaunele sunt îmbrăcate în piele Windsor de o calitate premium și există mai multe ornamente din inox pentru praguri.