brand

Cele mai bine vândute modele de mașini europene în Europa, în anul 2022

Cele mai bine vândute modele de mașini europene în Europa, în anul 2022

Anul 2022 se apropie de sfârșit așa că avem tot dreptul să ne apucăm de bilanțuri și să aruncăm o privire la situația pieței auto din acest an. Bineînțeles, ne este imposibil să facem presupuneri și să spunem de pe-acum care va fi cea mai bine vândută mașină europeană mai ales că de abia acum încolo urmează perioada sărbătorilor de iarnă când cele mai extravagante cadouri vor consta fix în bolizi de lux. Dar putem totuși să aruncăm o privire peste vânzările de până acum și să ne facem o idee în legătură cu fiecare model care se vinde bine.

Peugeot 208

Volumul vânzărilor modelului 208 de la Peugeot a fluctuat mult în acest an, dar chiar și în aceste condiții, acest automobil și-a recâștigat popularitatea pierdută în anii precedenți în mare parte din cauza pandemiei și situației economice precare cu care s-au confruntat mulți cetățeni europeni și nu numai. Peugeot 208 atrage prin versatilitatea sa, dar și prețul extrem de atractiv, indiferent dacă este vorba despre exemplarele pe benzină, motorină sau cele electrice.

Dacia Duster

Convenabilul și, de ce nu, arătosul SUV de la Dacia, bazat pe mai vechiul Sandero a cucerit inimile europenilor amatori de mașini încăpătoare. Dar Dacia Duster nu este doar o garsonieră pe patru roți, ci și un automobil foarte bine echipat, care poate satisface chiar și așteptările celor mai pretențioși șoferi, oferind mult mai mult decât promite, lucru pentru care n-a primit încă nicio plângere.

Fiat 500

Există oare vreo mașină mică ce poate fi recunoscută mai ușor decât un Fiat 500? Această mașinuță foarte simpatică a fost lansată pe piață în anul 2007, s-a bucurat de multă popularitate atunci și încă se bucură de atenție și acum. Iar dacă ne întrebi pe noi, datorită performanțelor sale și faptului că nu este deloc pretențioasă, la fel de apreciată va fi și mulți ani de acum înainte. Modelul a mai câștigat recent și o variantă electrică, care are o autonomie de aproximativ 320 de kilometri. Dar dacă nu te încântă mașinile electrice, să știi că cele pe benzină încă sunt la vânzare și poți chiar să optezi și pentru o variantă hibrid.

Volkswagen Golf

Ajuns la cea de-a opta generație, Volkswagen Golf continuă să fie una dintre cele mai vândute mașini din Europa. Vara aceasta nu a fost una din cele mai bune pentru acest model întrucât vânzările au scăzut destul de mult, Dar totuși, acest hatchback este încă destul de apreciat și popularitatea sa nu se va stinge în viitorul apropiat. Cea mai recentă gamă a Golfului include sisteme de propulsie pur-ICE, mild-hybrid și hibrid plug-in, cu modele de performanță variind de la Golf GTE la Golf R cu tracțiune integrală.

Volkswagen T-Roc

Volkswagen T-Roc există pe piață încă din anul 2017, iar popularitatea sa reflectă amestecul său versatil de motorizări pe benzină și diesel. Recent, Volkswagen a mai lansat un model de vârf, orientat pe performanță, care a prins la public și care, bănuim noi, este capabil de fapte mari anul acesta în ceea ce privește vânzările.

Dacia Sandero

Vânzările supermini-ului accesibil de la Dacia au scăzut puțin anul acesta, dar chiar și în aceste condiții, Sandero se numără printre cele mai bine vândute mașini europene pe piața europeană. Popularitatea sa a mai crescut cu o treaptă și anul trecut când s-a transformat pentru șoferii din Europa într-o achiziție foarte atrăgătoare datorită echipamentelor sale mult îmbunătățite, cum ar fi faruri LED și un sistem de infotainment cu ecran tactil. La un moment dat, anul acesta, noi ca români, ne mândream cu Sandero în fruntea topului celor mai bine vândute mașini pe piața europeană, dar încă nu este prea târziu pentru o redresare a situației. Noi cel puțin suntem optimiști, iar speranța moare ultima.

Vrei să fii la modă și să cumperi și tu unul din aceste modele de mașini? Caută pe cauțimașină.ro cele mai convenabile oferte din România și dă-ți întâlnire cu mașina preferată, dar nu înainte de a verifica tot cu programul nostru dacă prețul la care ai găsit-o disponibilă este sau nu cel corect.