brand

Cele mai bine vândute mașini din Europa în luna ianuarie a anului 2023

Cele mai bine vândute mașini din Europa în luna ianuarie a anului 2023

Clasamentul celor mai bine vândute mașini din Europa în ianuarie 2023 întocmit de Jato Dynamics ne-a pregătit o mulțime de surprize. Cea mai populară mașină vândută luna trecută a fost Dacia Sandero, cu un total de 20.836 de înmatriculări și o creștere de 18% a vânzărilor, mai ales datorită rezultatelor excelente obținute în Italia și în Franța.

Pe tot parcursul anului 2022 Sandero a rămas pe locul doi în clasamentul european, după Peugeot 208, care fusese mereu în frunte. Astăzi pe treptele a doua și a treia ale podiumului găsim automobile Volkswagen T-Roc și Toyota Yaris, urmată de o altă mașină de la Toyota, Yaris Cross.

Locul este rezervat lui Renault Clio, urmat de Dacia Duster, Peugeot 208, Fiat 500, Opel Corsa și Volkswagen Tiguan.

Dacia Sandero - Cea mai bine vândută mașină din Europa

Dacia Sandero este una dintre cele mai de succes mașini produse în România, dar și una din cele mai populare mașini din Europa. Aprecierea clienților europeni continuă, atât datorită liniilor sale și esteticii deosebite, cât și datorită prețului.

De altfel, marca Dacia a fost întotdeauna recunoscută pentru prețurile sale convenabile, la îndemâna tuturor. Prețul este chiar acel aspect care reprezintă un avantaj competitiv puternic, mai ales în acest moment de incertitudine economică pe care îl trăim, atât de delicat. Puterea de cumpărare a cetățenilor europeni a scăzut semnificativ în ultimii ani, iar mașinile low cost nu pot face decât să facă diferența pe piață.

Printre cele mai recente mașini convenabile lansate pe piață, cele care în prezent par a fi printre cele mai populare din Europa sunt Renault Austral, Peugeot 408 și SUV-ul compact Alfa Romeo Tonale.

SUV-urile Volkswagen - categoria de mașini preferată de șoferii europeni

SUV-urile rămân pe primul loc în topul mașinilor preferate de șoferi de pe piața europeană. Conform înregistrărilor din ianuarie 2023, vânzările de automobile au crescut cu 11% (907.000 în total), dar mai este mult de lucru până se va reveni la nivelurile pre-Covid.

Experții spun că sunt șanse mari ca piața să revină la stadiul dinainte de pandemie, dar până nu ajungem în acel stadiu, este dificil să mai credem în miracole.

Mai presus de toate, SUV-urile sunt cele care generează majoritatea vânzărilor de mașini în Europa, în creștere cu 14% și cu o pondere de 51,3%, ele reprezintă pentru prima dată mai mult de jumătate din înmatriculările de mașini noi în Europa. Grupul Volkswagen este cel care domină piața mașinilor cu roți înalte în Europa, urmat de Grupul Renault.

La capitolul mașini electrice, puține automobile se compară cu Dacia Spring

Mașinile electrice nu sunt, din păcate, printre cele mai populare mașini de pe continentul nostru, dimpotrivă. Pe primul loc, însă, regăsim Tesla Model Y, iar pe a doua treaptă a podiumului pe Dacia Spring, urmată de Volkswagen ID.3, ID.4 și Fiat 500.

Dacia Spring este primul vehicul electric al mărcii Dacia și a fost lansat în anul 2021. Dacia Spring este o mașină de oraș compactă, cu o lungime de 3,73 metri, o lățime de 1,62 metri și o înălțime de 1,51 metri. Are o autonomie de aproximativ 225 de kilometri, conform ciclului de testare WLTP, iar bateria sa se poate încărca la priza standard în aproximativ 14 ore, sau la un încărcător rapid de 30 de minute, până la 80% din capacitate.

Printre proprietățile acestui automobil se numără un sistem multimedia cu ecran tactil de 7 inch, conectivitate Bluetooth și USB, dar și sistem de asistență la pornirea din rampă, senzori de parcare spate sau camera video pentru marșarier.

În general, Dacia Spring este apreciată pentru prețul său accesibil, pentru autonomia suficientă pentru un oraș, dar și pentru dimensiunile compacte și manevrabilitatea bună în trafic urban. Totuși, din cauza bateriei relativ mici, nu este recomandată pentru călătorii lungi sau pentru utilizare intensivă pe autostradă.

Te tentează vreuna din mașinile menționate de noi aici? Vreunul din aceste automobile care au făcut furori în Europa luna trecută? Le găsești imediat dacă folosești motorul de căutare cauțimașină.ro la cele mai convenabile prețuri de pe piață.