brand

Care sunt cele mai fiabile mașini conform noului raport TUV 2023

Care sunt cele mai fiabile mașini conform noului raport TUV 2023

Atunci când cumpărăm o mașină, unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare este cu siguranță fiabilitatea. Iar acest criteriu ar trebui să obțină câteva puncte în plus pe lista de ”da” și ”nu” atunci când evaluăm un autoturism înainte de achiziționare, mai ales dacă acesta este second hand.

O dată pe an apare raportul celor de la TÜV (prescurtarea de la Technischer Überwachungsverein în limba germană, sau Asociația de Inspecție Tehnică, adică un fel de RAR de la noi) unde sunt publicate rezultatele a milioane de controale obligatorii.

Statisticile TUV sunt considerate un indicator extrem de important în ceea ce privește calitatea modelelor auto și clar ar trebui luat în considerare având în vedere și faptul că șoferii români sunt mari amatori de mașini second hand din Germania.

Așadar, dacă ești în punctul în care vrei să îți schimbi autoturismul, te invităm să vezi ce modele auto au ocupat primele poziții în topul celor mai fiabile mașini second hand.

Bineînțeles, descrieri complete ale autoturismelor, rapoarte gratuite și cele mai bune oferte de preț pentru mașini second hand le găsești pe platforma noastră cautimasina.ro.

Top 3 mașini fiabile second hand cu o vechime de 2-3 ani:

Primele 2 poziții sunt ocupate de 2 modele de la Mercedes Benz, brand consacrat de altfel pentru calitatea modelelor pe care le oferă șoferilor. Astfel, cea mai fiabilă mașină veche de 2-3 ani este Mercedes B Class cu o rată a defecțiunilor de 2%. Pe locul al doilea s-a clasat Mercedes GLC cu o rată a defecțiunilor de 2.3%.

La egalitate cu GLC-ul se află o altă marcă germană cunoscută, Volkswagen. Modelul său, VW Golf Sportsvan a înregistrat tot o rată de defecțiuni de 2.3%.

Top 3 mașini fiabile second hand cu o vechime de 4-5 ani:

Dacă îți cumperi o mașină mai veche de 4-5 ani, ar trebui să iei în considerare următoarele modele:

Top 3 mașini fiabile second hand cu o vechime de 6-7 ani:

Și pentru mașinile vechi de 6-7 ani, prima poziție este ocupată tot de Porsche cu modelul 911, acesta înregistrând defecțiuni de 3.5% din cazuri.

Pe locul 2 în această categorie se clasează Suzuki Vitara (7.2%) iar pe locul 3 este Volkswagen Golf Sportsvan (7.3% defecțiuni).