brand

Top cele mai bune și mai convenabile mașini europene

Top cele mai bune și mai convenabile mașini europene

Se spune există lucruri bune și ieftine, dar noi suntem de părere că cine a făcut această afirmație nu are suficientă răbdare să caute ce își dorește. Când vine vorba de mașini cel puțin, există o mulțime de variante care nu costă chiar o avere și oferă practic experiența unei limuzine de ultimă clasă. Nu ne crezi? Atunci iată că echipa cauțimașină.ro ți-a pregătit un top din care să te inspiri!

BMW 228i Gran Coupe

Poate că a ar fi fost un șoc acum cinci - zece ani, dar în ziua de azi toți cei trei mari producători germani de mașini de lux produc sedanuri mici, cu tracțiune pe față, la prețuri avantajoase. BMW și-a făcut intrarea în acest segment de piață cu 228i Gran Coupe, care, atunci când este echipat cu tracțiune pe față, se vinde cu puțin sub 36.000 euro. Puterea sa provine de la un motor turbo de 2,0 litri care produce 228 CP asociat cu o cutie de viteze cu transmisie automată, cu opt trepte. Iar dacă bugetul îți permite, pentru un plus de 2.000 euro, să știi mașina poate fi echipată cu tracțiune integrală.

Audi A3 40 TFSI

Audi A3 este veteranul acestui segment de piață, fiind disponibil încă din 2005 încoace. Cel mai recent model vine propulsat de un motor turbo cu patru cilindri, de 201 CP, asociat cu o cutie de viteze cu transmisie automată, cu dublu ambreiaj și șapte trepte. Prețul unui A3 începe de la sub 35.000 de euro și, la fel ca BMW 228i, poate avea și tracțiune integrală dacă mai scoți din buzunar aproximativ 2000 de euro. Fiind o mașină compactă premium, A3, chiar și ca model standard, este echipat cu faruri LED, o trapă panoramică și jante din aliaj de 17 inchi.

Mercedes-Benz A 220 Sedan

Cea mai accesibilă mașină de la cei trei mari producători germani de automobile de lux aparține brandului Mercedes-Benz. A 220 Sedan este o altă berlină cu patru uși, un automobil aproape subcompact, zdravăn, alimentat de un motor turbo cu patru cilindri. Produce cea mai mică cantitate de cai putere, cu doar 188 de ponei pe țeavă, dar are cel mai mic preț în comparație cu A3 și 228i. Puterea este trimisă către roțile din față cu ajutorul unei cutii automate de viteze, cu șapte trepte, cu dublu ambreiaj. Iar cu 2000 de euro în plus, știi deja ce poți să faci! Să optezi pentru tracțiune integrală!

Volkswagen GTI

Vehiculul cel mai orientat spre performanță din această listă este și una din cele mai accesibile mașini germane de pe piață. Volkswagen GTI este o icoană printre hatch-urile cool, iar noul model ni se pare nou și cel mai bun de până acum. Volkswagen GTI combină în continuare acea formulă câștigătoare: confort, siguranță și performanță, toate într-o mașină foarte bine executată. Puterea sa vine de la un motor turbo cu patru cilindri de 241 CP, care poate trimite putere către roțile din față printr-o cutie de viteze cu transmisie manuală cu șase trepte sau o cutie automată cu dublu ambreiaj cu șapte trepte. Chiar și în versiunea S, nivel entry, GTI îți oferă un volan încălzit, faruri LED și jante din aliaj de 18 inchi.

Fiat 500X

Ok, deci aceasta nu este o mașină obișnuită, ci un crossover în adevăratul sens al cuvântului. Dar, 500X este un vehicul memorabil deoarece nu se vinde doar în Europa, ci și în America de Nord, ceea ce este o adevărată performanță. De fapt, acolo, nici măcar nu ai cum să cumperi un Fiat nou în anul 2022 dacă faci nazuri și nu îți place acesta. Cu un preț care începe de la puțin peste 26.000 de euro, 500X este singurul vehicul din lista noastră care se vinde din start cu tracțiune integrală. De asemenea, modelul entry Pop trim mai include și un sistem de infotainment cu ecran tactil de șapte inchi, jante din aliaj de 17 inchi și un volan învelit premium. Toate versiunile lui 500X sunt propulsate de câte un motor turbo de 1,3 litri, cu patru cilindri, care produce o putere respectabilă de 177 CP, asociată cu o transmisie automată cu nouă trepte.