brand

Care sunt cele mai bune mașini de condus pentru un începător?

Care sunt cele mai bune mașini de condus pentru un începător?

Abia ți-ai luat carnetul de conducere și șofatul nu ți se pare chiar atât de simplu precum ți-ai imaginat? Chiar și pentru cei mai buni dintre noi primele luni la volan reprezintă o adevărată provocare așa că să nu-ți faci griji în acest sens. Senzația pe care o simți acum nu te face un șofer incapabil, ba dimpotrivă dovedește că ești o persoană responsabilă, care se gândește nu doar la sine, ci și la ceilalți participanți la trafic și la siguranța lor.

Pe de altă parte, dacă tot ai depus acest efort și ți-ai luat carnetul de condus, atunci ar fi păcat să nu conduci, măcar în vacanțe ca să pleci în excursii și de aceea noi, echipa cauțimașină.ro, ți-am pregătit un top cu cele mai prietenoase mașini cu un șofer începător.

5 mașini excelente pentru șoferii la început de carieră

1. Volkswagen Golf 5

În general Golfurile sunt foarte ușor de condus. Iar dintre toate mașinile hatchback din întreaga lume, Golf 5 este una din cele mai spațioase și mai fiabile, dar și cele mai prietenoase cu șoferii începători.

Din multe puncte de vedere, Volkswagen Golf 5 se aseamănă cu Volkswagen Polo, iar la capitolul siguranță este una din acele mașini pe care sub nicio formă nu ar trebui să le scapi din vedere.

Așa că, dacă ești un șofer începător și vrei să conduci în deplină siguranță ori dacă ești proaspăt părinte și vrei să asiguri copiilor tăi o experiență de condus cât mai sigură, atunci merită să iei în calcul investiția într-un Golf 5.

2. Skoda Citigo

Dacă principalul motiv pentru care recomandăm Volkswagen Golf 5 șoferilor începători era siguranța, când vine vorba de Skoda Citigo ne gândim în primul rând la manevrabilitate. Această mașinuță este atât de compactă și de ușor de condus încât se potrivește ca o mănușă șoferilor care își doresc o mașină care să se strecoare ușor printre celelalte automobile pe străzile aglomerate din oraș.

Cu alte cuvinte, chiar dacă locuiești într-un oraș foarte aglomerat precum București și chiar dacă nu ai multă experiență ca șofer, poți să investești și să profiți din plin de pe urma unei Skoda Citigo.

3. Mini Cooper

Mini Cooper nu este doar una dintre cele mai elegante și mai simpatice mașini mici create vreodată, dar și printre cele mai ușor de manevrat, indiferent dacă locuiești în mediul urban sau undeva în provincie.

În plus, pe lângă faptul că este o mașină foarte frumoasă și ușor de condus, Mini Cooper mai este și o mașină foarte sigură, încă o caracteristică după care orice șofer începător ar trebui să-și ghideze alegerile.

4. Opel Corsa

Opel Corsa are un consum de combustibil foarte mic pentru o mașină de dimensiunile sale și poate fi folosită pe orice fel de drumuri. De asemenea, dacă investești într-un exemplar din generațiile mai noi, atunci poți profita și de funcții speciale precum pilot automat, care pot fi foarte utile, mai ales pentru un șofer la început de carieră.

În plus, fiind vorba de Opel, dacă nu cumperi o mașină nouă, ci te mulțumești și cu una mai veche, atunci poți găsi un exemplar destul de convenabil ca preț, ca să nu investești o avere în prima mașină personală pe care o vei cumpăra vreodată.

5. Dacia Logan

Dacia Logan este foarte ieftină în comparație cu alte automobile și se descurcă de minune pe drumurile din România. De asemenea, se întreține foarte ușor și se conduce și mai ușor, nefiind absolut deloc pretențioasă, din niciun punct de vedere.

Iar dacă credeai că trebuie să faci compromisuri la capitolul siguranță ca să beneficiezi de toate aceste avantaje, să știi că nu este deloc așa pentru că Dacia Logan este o mașină foarte sigură întrucât chiar și la testele Euro NCAP din 2014 a primit trei stele din cinci.

Poate nu te vei simți regele șoselelor la volanul unei Dacia Logan, dar să știi că vei putea conduce în deplină siguranță, iar dacă vrei s-o schimbi la un moment dat, nu îți va părea rău de banii pe care i-ai investit în acest automobil. În concluzie, mașina perfectă pentru un începător și nu numai.