brand

Cele mai bune mașini franceze din istoria automobilelor

Franța nu este cunoscută doar ca țara îndrăgostiților, a vinului de calitate și a celei mai romantice limbi din întreaga lume, ci și ca un mare producător de automobile. Iar acest lucru este destul de ușor de înțeles mai ales de aici, din România, unde pe străzi aleargă atât de multe mașini franceze încât la prima vedere ai putea crede francezii au cucerit mapamondul și la acest capitol.

Noi personal adorăm mașinile franceze și chiar dacă poate nu sunt nici cele mai fiabile, rapide ori luxoase mașini de pe mapamond, considerăm că au un raport calitate / preț absolut excelent și merită să le dedicăm măcar un articol care să-ți inspire alegerile de pe platforma noastră, cauțimașină.ro.

Hai să discutăm așadar despre cele mai bune mașini franceze care au făcut istorie!

Cele mai bune mașini franceze din istoria automobilelor

Citroen DS

În ziua de azi marca Citroen nu mai prezintă prea mult interes, dar a fost o perioadă, mai exact în cea de-a doua jumătate a secolului trecut, când compania a lansat DS - o mașină de lux despre care se spunea că a fost special gândită pentru regizori. Și, într-adevăr, Citroen DS este o mașină frumoasă.

Pe lângă faptul că arată absolut superb, Citroen DS mai are și un plus cu care a reușit să facă o impresie deosebită tuturor celor care au condus-o și anume faptul că suspensia ei este hidraulică. Pe vremea aceea utilizarea tehnologiei hidraulice în industria mașinilor nu era un lucru neobișnuit, mai ales la capitolele direcție sau frânare. Dar Citroen DS era printre puținele care la care această tehnologie a fost folosită și pentru suspensie și pentru ambreiaj și pentru transmisie.

Cele mai bune mașini franceze din istoria automobilelor

Venturi Coupe 260

Venturi este un brand mai puțin cunoscut în industria automobilelor, dar asta nu înseamnă că nu a lansat câteva modele cu adevărat remarcabile. Un exemplu demn de luat în considerare este Venturi Coupe 260.

Această mașină cu un aspect deosebit a fost fabricată într-o versiune foarte mică, de mai puțin de 200 de unități, lucru pentru care ea este o mașină sport foarte rară și extrem de vânată de colecționari.

Cele mai bune mașini franceze din istoria automobilelor

Renault 5 Turbo 2

Poate că nu ai folosit niciodată până acum în aceeași propoziție mașini franceze și curse de mașini, dar să știi că francezii sunt un popor care iubește din toată inima cursele de raliuri, iar Renault 5 Turbo 2 este modul lor de a-și exprima devotamentul și dragostea față de acestea.

Renault 5 Turbo 2 este o mașină care ascunde sub capota sa un mic turbocompresor cu o capacitate de 1.4 și cu 4 cilindri, care oferă acestei mașinuțe o putere de nici mai mult nici mai puțin de 200 de cai putere. Și poate că nu știai, dar cu această mașină francezii au reușit nu doar să arate lumii că pot face și ei mașini sport, ci chiar să și câștige campionate mondiale cu ele.

Cele mai bune mașini franceze din istoria automobilelor

Bugatti Veyron 16.4

Niciun pasionat de mașini nu poate spune că nu a auzit măcar despre Veyron. Bugatti Veyron este una din cele mai luxoase, dar și cele mai rapide mașini create vreodată.

În anul 2006, atunci când a fost lansată pe piață, Bugatti Veyron ne-a schimbat cu totul percepția despre viteza și capacitățile automobilelor și chiar dacă costa 1.5 milioane de dolari la vremea aceea, ne-a demonstrat că există și mașini scumpe care își merită fiecare ban.

Cele mai bune mașini franceze din istoria automobilelor

Peugeot 205 GTI

Dacă stăm să ne gândim bine, francezii au fost dintotdeauna destul de buni la capitolul viteză. Peugeot 205 GTI este încă unul din acele vehicule care demonstrează că mașinile franceze nu sunt doar rapide, ci pot fi chiar foarte rapide.

Știai că în anii 1980 majoritatea piloților de top erau francezi sau finlandezi? Ei bine pe vremea aceea dacă erai francez era la modă să-ți placă raliurile și astfel s-au născut în aceea perioadă o mulțime de personalități de top în universul curselor de mașini, dar și modele de vehicule greu de întrecut pe pistă. Întorcându-ne însă la Peugeot 205 GTI putem spune că aceasta este una dintre cele mai bune mașini create vreodată de un brand francez și ceea ce este impresionant la ea este faptul că nu este doar foarte rapidă, ci și fiabilă!