brand

Cele mai bune mașini hibride ale anului 2023 (lansate până la ora actuală)

Cele mai bune mașini hibride ale anului 2023 (lansate până la ora actuală)

Indiferent dacă ne place sau nu, mașinile electrice sunt viitorul industriei automobilelor, dar în anul 2023 și cele hibride sunt încă pe val. Există foarte multe situații în care un automobil hibrid reprezintă o alegere mai bună decât unul electric sau decât o mașină pe benzină sau motorină. De aceea, dacă vrei să-ți schimbi mașina anul acesta, ai putea lua în calcul investiția într-un automobil hibrid, iar cele din lista noastră de mai jos sunt câteva din cele mai bune variante pe care le ai la dispoziție.

Renault Clio E-Tech

Cel mai recent Clio de la Renault este deja impresionant, cu o manevrabilitate plăcută și îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește finisajul și calitatea materialului. Încă un vehicul electrificat pare o decizie cel puțin neobișnuită, mai ales dacă ne gândim cât de mult a investit Renault până acum să creeze vehicule electrice pure, dar din punctul nostru de vedere, decizia este una binevenită.

Renault Clio E-Tech are 140 CP și o tehnologie demnă de o mașină în stil F1, înghesuită sub capotă și o baterie modestă de 1,2 kWh în portbagaj, adăugând doar 10 kg la greutatea lui Clio în comparație cu echivalentul non-hibrid.

1,2 kWh sunt suficienți pentru drumurile de oraș, scurte, monotone, însă obiectivul real a fost reducerea emisiilor. Acest model elimină mai puțin de 100 g/kg de CO2, iar economia se apropie de nivelurile obținute de motoarele super-eficiente. În concluzie, Renault Clio E-Tech este inteligent și are un preț rezonabil.

Audi A3 e-Tron și Volkswagen Golf GTE

Două la prețul unuia? Tehnologia hibridă a acestor două mașini este în esență aceeași; 200 CP de la un turbo de 1,4 litri pe benzină și un motor electric cu o autonomie de aproape 50 de kilometri și costuri de întreținere foarte mici. Mai mult, investiția într-unul din aceste modele te va ajuta să economisești puțin și la capitolul taxe.

Golf-ul tocmai a fost actualizat, iar Audi A3 e-Tron îi va urma exemplul în curând.

Principalele diferențe dintre ele sunt prestigiul insignei și stilul interior. ambele sunt în stil hatchback, hibride, la fel de competente, rafinate și impresionante.

Ce oferă în plus noul Golf? Pe dinafară nu foarte mult, pentru că se pare că cei din departamentul de design de la Volkswagen nu vor să se deranjeze prea mult când vine vorba de a crea ceva nu. Golf 8 arată foarte similar cu Golf 7 și cele mai evidente schimbări sunt farurile cu led și alte câteva detalii extrem de subtile.

La interior însă, schimbările sunt mult mai evidente, însă cât de multe avantaje reale aduc acestea șoferilor, rămâne de văzut. Aproape fiecare funcție a mașinii poate fi acum activată printr-un display inteligent, iar sarcini precum pornirea aerului condiționat sau schimbarea modului de condus sunt toate floare la ureche.

Cât de inteligent este să investești într-o mașină mică hibrid în anul 2023?

Pentru mulți șoferi, este o opțiune grozavă - în special un model cu plug-in pentru cei care au acces la o priză pentru reîncărcare. Distanțele mici, cum ar fi drumul la școală sau la birou, se transformă în acțiuni inofensive pentru mediu. Cu un astfel de automobil participi activi la îmbunătățirea calității aerului și eviți și benzinăriile, lucru care te ajută mult mai ales când ești pe fugă.

Fiabilitatea și longevitatea sunt, de asemenea, îmbunătățite în cazul unei mașini hibrid, deoarece multe mașini hibride petrec puțin timp folosind și motorul pe combustibili fosili și pot folosi de obicei frânarea regenerativă în oraș pentru a economisi uzura plăcuțelor și a discurilor. Nicio soluție nu este perfectă, dar mașinile hibride mici pot oferi într-adevăr tot ce este mai bun din ambele lumi pentru călătorii în oraș și anume: zero emisii și libertatea rapid și inteligent de jungla urbană.

Ți-a plăcut în mod deosebit vreunul din modelele noastre prezentate aici? Dacă da, folosește motorul de căutare cauțimașină.ro și caută modelul preferat. Aici ai toate șansele să-l găsești la un preț convenabil.