brand

Cele mai bune mărci auto coreene pe care le poți cumpăra din România

Cele mai bune mărci auto coreene pe care le poți cumpăra din România

Industria auto așa cum o știam acum 20 de ani s-a schimbat destul de mult nu numai din punct de vedere inovații, ci și din punct de vedere clasament producători.

Dacă până în anii 2000, atunci când spuneam mașini ne gândeam automat la brandurile consacrate ale producătorilor germani sau japonezi, acum producătorii coreeni sunt și eu printre favoriți.

Ba mai mult, conform agenției americane J.D. Power care a publicat o listă de producători auto care fac cele mai fiabile și de înaltă calitate modele de maşini, brandurile coreene sunt în top.

Mărcile Genesis, KIA și Hyundai (toate parte a Hyundai Motor Group) au ajuns în topul acestui clasament, mai presus decât unele japoneze sau europene, spre surprinderea multora.

Iată care sunt cele mai importante mărci coreene pe care le găsești și pe piața din România și printre anunțurile cu vânzări de pe platforma noastră cautimasina.ro.

Hyundai

Fondat în 1967, Hyundai Motor Company a devenit, de-a lungul timpului, unul dintre cei mai mari producători coreeni de automobile. În 1968 a fost semnat un acord de licenţă cu Ford şi a fost lansat modelul Hyundai Cortina.

Pe piaţa europeană, marca Hyundai a apărut pentru prima dată în toamna anului 1990 prin modelul Lantra, care în doar cinci ani a fost reconcepută pentru a lansa a doua generaţie a acestui model.

De atunci, Hyundai a lansat numeroase modele și a devenit un concurent tot mai puternic pe piața din Europa, raportul calitate-preț atrăgând atenția publicului larg.

Iată ce modele Hyundai găsești pe cautimasina.ro: Accent, Atos, Bayon, Coupe, Elantra, Genesis, I10, I20, I30, I40, Ix20, Ix35, Ix55, Kona, Matrix, Santa Fe, Sonata, Terracan, Tucson.

Kia

Fondată în 1944, Kia este cel mai vechi producător coreean de mașini.

Primul motor Diesel coreean este dezvoltat de KIA în anul 1976. Trei ani mai târziu se construiesc sub licenţă PEUGEOT 604 şi Fiat 132. Politica Kia s-a schimbat radical în 1986, când, în parteneriat cu Ford, Kia a demarat producerea de automobile pentru piața locală, dar și pentru export. Printre modelele produse s-au numărat Kia Pride (sora modelului Mazda 121) și Avella (sora modelului Ford Festiva).

Dacă și tu ești interesat de marca Kia, fie că vrei o mașină nouă, fie că vrei una second hand, iată ce modele poți să găsești de cumpărat printre anunțurile postate pe cautimasina.ro: Carens, Carnival, Cee’d, Cerato, Magentis, Niro, Optima, Picanto, Rio, Sorento, Sportage, Stonic, Venga, Xceed.

Ssang Yong

Unul dintre cei mai mari producători de automobile din Coreea de Sud, SsangYong datează din a doua jumătate a secolului al XX-lea. Firma sud-coreeană SsangYong a fost de la bun început specialistă în tracțiune integrală. Prin colaborarea cu firma Mahindra & Mahindra, SsangYong dorește să beneficieze de sinergii ca să-și consolideze treptat poziția pe piețele internaționale și să-și încânte clienții cu noi produse. Primul pas în această nouă abordare a fost făcut în 2010, odată cu lansarea noului SsangYong Korando.

Unele dintre cele mai interesante modele care pot fi achiziționate și din România sunt SUV-urile: Tivoli, Rexton și Korando.