brand

Cele mai bune 4 mașini europene în care să investești dacă îți plac proiectele de restaurări auto

Cele mai bune 4 mașini europene în care să investești dacă îți plac proiectele de restaurări auto

Mașinile clasice europene sunt niște obiecte de valoare, râvnite de mulți amatori de automobile de calitate sau de colecționari. Există zeci de modele de mașini europene în care merită să investești pentru calitățile lor deosebite, dar și design-ul elegant, ieșit din comun.

Nu e chiar foarte simplu să găsești mașini vechi, cu puțini kilometri la bord, în care să merite să investești pentru a le recondiționa. Dar dacă ai puțină răbdare și o platformă precum cauțimașină.ro la îndemână, totul este posibil.

Prin intermediul platformei noastre unde găsești toate anunțurile cu mașini din România, ai toate șansele să te întâlnești cu mașini visurilor tale, mai ales dacă ești dispus să investești ceva și în recondiționare!

Când vine vorba de mașini second hand care merită o a doua șansă primele modele care ne vin în minte sunt următoarele:

1. BMW Seria 8

Compania germană BMW a relansat seria 8 cândva la sfârșitul ultimului deceniu și ne bucurăm din suflet că a luat această decizie pentru că automobilul în sine este o mașină excepțională, care merită atenția oricărui amator de automobile! Prin generație a acestui model a fost vândută de-a lungul anilor 90 și nu numai că arată absolut superb, dar este și destul de convenabilă.

Din păcate, cele mai ieftine automobile din această serie pe care le poți găsi pe piața mașinilor vechi s-ar putea să aibă cam mulți kilometri la bord. Dar dacă găsești una mai puțin alergată și te pricepi la condiționare și știi cum să faci o mașină veche să arate din nou ca una nouă, atunci cu siguranță te vei bucura din plin atât de motorul ireproșabil cât și de alte specificații ale acestui model.

2. VW Beetle

VW Beetle este o mașină iconică. Ea poate fi cumpărată second hand pretutindeni în lume și este una din mașinile preferate de șoferii cu un bun gust foarte dezvoltat.

Cele mai ieftine modele bineînțeles că au nevoie de puțină atenție. Dar din fericire, pentru că este o mașină atât de populară, există o mulțime de mecanici care se pricep la acest model și chiar dacă nu te apuci de reparații și vopsire de unul singur, tot ai șanse să recondiționezi o astfel de mașină cu bani puțini.

3. Volvo 142

Dacă îți plac mașinile fiabile și cu un aspect clasic, ai putea investi în orice model de mașină Volvo mai vechi, dar dacă vrei ceva cu adevărat deosebit, atunci caută un Volvo 142. Pentru silueta sa destul de pătrățoasă, foarte diferită de mașinile care aleargă pe străzile României în ziua de azi, Volvo 142 nu are foarte mulți fani. Dar cine știe să profite din plin de imaginea sa, dar și de tot ceea ce are de oferit această mașină și vrea să o transforme într-o mașină pentru plajă, sau una pe care s-o tureze la maxim pentru că are potențial când vine vorba de viteză, ori pur și simplu s-o conducă așa cum e, ar putea să se orienteze către acest model.

În funcție numărul de kilometri de la bord, cât și de stadiul de degradare, mașinile Volvo sunt unele din cele mai convenabile mașini clasice de pe piața second hand. Dar odată ce le-ai pus pe picioare, pentru că sunt niște mașini bune, nu mai trebuie să cheltuiești foarte mult cu întreținerea lor.

4. Peugeot 205

Peugeot 205 este o mașină europeană clasică din multe puncte de vedere. În primul rând, ea a fost și este foarte iubită de șoferii europeni, iar în al doilea rând nu prea o poți vedea pe străzile altor continente, motiv pentru care o putem considera un simbol european. De asemenea, acest model a fost vândut masiv la vremea lui și dacă vrei să investești în așa ceva, nu ar trebui să-ți fie prea greu să găsești ceea ce cauți.

De ce tocmai Peugeot 205? ei bine, pentru că este o mașină mică, dar suficient de spațioasă în interior; pentru că se conduce ușor și pentru că are tot ce îi trebuie pentru a putea fi considerată o mașină de calitate, în care merită să investești. La un moment dat, această mașină a fost numită și mașina anilor 1990, ceea ce este un lucru destul de impresionant pentru o mașină atât de mică și economică!