brand

5 motoare excepționale fabricate de compania BMW

5 motoare excepționale fabricate de compania BMW

BMW este și probabil va rămâne pentru mult timp de acum înainte una din cele mai populare și mai apreciate mărci europene de mașini din întreaga lume. Cu toate acestea, ar fi exagerat să spunem că tot ce au creat germanii de la această companie sunt numai lucruri de excepție, așa că, înainte de investi într-un automobil BMW, ar fi bine să îți faci temele și să te informezi puțin cu privire la performanțele fiecărui vehicul în parte, dar și la componentele pe care acesta le prezintă.

De aceea, ca sursă de informare, am creat acest articol special pentru tine și am adunat în el informații cu privire la cele mai bune motoare BMW din prezent. Află de la echipa cauțimașină.ro care sunt acestea și dacă vreunul dintre ele se găsește pe modelul de automobil care îți face cu ochiul și vrei să-l cumperi, cel puțin din punct de vedere al puterii de accelerare și vitezei, să știi că poți să stai liniștit!

Turbo Diesel B57 cu o capacitate de 3 litri

Există mulți pasionați de motoare care apreciază puterea diesel. Pentru acești iubitori ai arderilor de ulei, B57 fabricat de BMW este o adevărată minune.

Cel mai bine poți savura proprietățile sale atunci când conduci modelul 330d xDrive M Sport 2019, pentru a te bucura de turbocompresorul de 3,0 litri, cu șase cilindri. care are o putere de 261 CP și 580 nm de cuplu, ceea ce permite Seriei 3 să atingă 100 km la oră în doar 4,8 secunde. Așa că dacă îți plac mașinile puternice, nici nu merită să cumperi un BMW cu alt tip de motor.

Noul Turbo Twin S58

Japonia se pare că a condus întotdeauna clasamentul motoarelor turbo cu șase trepte. Dar lucrurile se schimbă treptat, iar S58 este viitorul. Aceasta este o unitate uluitoare, care poate concura cu brio cu orice motor produs vreodată de japonezi.

Mai ales așezat în vârful nasului lui M4 CSL, S58 oferă performanțe fenomenale. Unitatea twin-turbo de 3,0 litri cu șase cilindri oferă o putere de 550 CP, mișcându-se lini și liniar. De pe loc, datorită acestui motor, acest model de mașină atinge 100 de km la oră în doar 3,7 secunde. Și toată această putere este transmisă roților din spate, așa cum stă bine mașinilor BMW.

S65 de 4.4 litri

Pentru cea de-a 4-a generație de M3, BMW a decis să renunțe la motoarele cu șase cilindri în linie și să monteze un V8. Atunci, fanii brandului au spus că este un sacrilegiu, dar restul lumii a așteptat răbdătoare să vadă rezultatul. Și a meritat pentru că așa ne-a fost dat să vedem fantasticul S65.

Cu o capacitate de 4,4 litri, acest motor a făcut din M3 GTS una dintre cele mai bune mașini de pe planetă. M3 GTS ajungea de pe loc la 100 de km la oră în doar 4,4 secunde. Manevrarea lui a fost fantastică. Doar 100 de exemplare au fost produse și vândute.

S70/2 un V12 de 6.2

Dacă BMW ar trebui să fie amintit peste decenii pentru un lucru pe care l-a creat până acum, acela este cu siguranță fabricarea unității S70/2. Acest motor V12 ușor este mai mult o operă de artă decât o capodoperă inginerească. Configurația sa a generat o putere de 618 CP și 650 nm de cuplu glorios, oferind în același timp un sunet superb.

Utilizat de McLaren în supermașina de F1, incredibilul V12 a conferit automobilului de curse un potențial uluitor. Mai spunem doar că datorită lui, mașina accelera de la 0 la 100 km pe oră în doar 3,8 secunde și credem că e suficient să-ți faci o idee.

S62 un V8 de 4.9 litri

Divizia M de la BMW a creat câteva legende automobilistice. Una dintre ele este E39 M5, iar rețeta succesului a fost simplă. Introdu un motor V8 foarte puternic într-un sedan și vezi ce se întâmplă.

Pe scurt, acesta este E39 M5. V8-ul de 4,9 litri pe care l-a folosit îi dădea 394 CP și oferea capacitatea de a ajunge de la 0 la 100 km pe oră în doar 5,1 secunde. Minunată de condus, E39 M5 este o mașină germană pură, cu un motor numai bun de joacă.