brand

5 modele de mașini europene care te vor duce la faliment din cauza întreținerii

5 modele de mașini europene care te vor duce la faliment din cauza întreținerii

Suntem mari iubitori de mașini europene. Probabil chiar printre cei mai mari din câți știm. Dar trebuie să recunoaștem că nu toate mașinile europene merg ca unse, ba chiar unele dintre ele se strică foarte des, iar reparațiile costă o avere. De acelea îi sfătuim pe toți cei care citesc blogul nostru să se ferească. La urma urmei, o mașină o cumperi ca s-o ții pe șosea nu ca s-o trimiți mereu la service, nu-i așa? Iată despre ce modele este vorba!

Peugeot 206

La începutul anilor 2000, Peugeot 206 a făcut multă vâlvă în presă, ceea ce a ajuta și la creșterea volumului de vânzări.

Toată lumea a lăudat acest model atât de mult încât nimeni nu mai avea curaj să spună ceva rău despre el. Dar din păcate, în final, calitatea construcției sale s-a dovedit a fi destul de slabă și singurele element cu adevărat excepțional la acest model se pare că era motorul. În rest, și caroseria și interiorul cam lasă de dorit.

Audi A4

Cele mai multe Audi-uri din anii 2000 și-au câștigat o reputație proastă în calitate de mașini greu de întreținut. A fost o perioadă de creștere majoră pentru Grupul VW și această creștere a condus și la creșterea complexității modelelor brandurilor componente de multe ori într-un mod inutil și, cel mai grav, costisitor din punct de vedere al șoferilor.

Este de așteptat ca cheltuielile de mentenanță să crească încet încet pentru majoritatea mașinilor pe măsură ce îmbătrânesc, dar modelul A4 de la Audi poate mânca până la 40% din prețul său inițial de achiziție după o utilizare de doar 10 ani.

Citroen C6

C6 avea de fapt un preț competitiv pentru vremea sa, când a fost lansat pe piață, la începutul anilor 2000, mai ales având în vedere toate caracteristicile pe care le prezenta. Acum însă, pe piața de mașini second hand din Europa, este chiar și mai accesibil, dintr-un motiv.

Încă arată vag ca o mașină futuristă, dar, din păcate, sub capota sa nu se ascunde un curcubeu, ci numai probleme.

BMW X3

BMW a devenit, din păcate, una dintre cele mai infame mărci când vine vorba de costurile de întreținere. Ei își concentrează cea mai mare parte a energiei pe experiența de conducere, astfel încât fiabilitatea și întreținerea nici măcar nu sunt luate în vedere.

Orice SUV din clasa X este scump de rulat și, dacă ai de gând să investești în acest mic crossover, să te aștepți să mai plătești cu aproximativ 35% în plus față de prețul spu de achiziție deoarece întreținerea costă, nu glumă. Și pentru că vrem să fim sinceri cu tine și să-ți spunem tot ce trebuie să știi încă de la început, e foarte probabil ca investițiile în întreținere să ajungă chiar și la aproximativ 50% din prețul de achiziție în doar 10 ani.

Alfa Romeo Giulia

Alfa a revenit imediat în atenția publicului amator de automobile când a lansat modelul Giulia. Dar din păcate, și acesta este departe de perfecțiune și în ceea ce privește întreținerea nu afișează pic de modestie.

Alfa Romeo Giulia se poziționează pe piața automobilelor europene second-hand ca unul din cele mai problematice modele în ceea ce privește fiabilitatea generală, lucru care ar putea fi scuzat de către cei care optează pentru versiunea de performanță, dar impardonabil pentru cei care au ales modelul de bază.

Așa cum am spus încă de la început, europenii fac și mașini bune. Nici nu trebuie să cauți prea mult ca să găsești mașini care te vor servi cu devotament ani de zile și nici nu-ți vor lua pielea de pe tine în caz că se defectează ceva la ele. Am scris nenumărate articole despre astfel de mașini și pe blogul cauțimașină.ro dacă ai nevoie de puțină inspirație, iar dacă vrei să găsești un exemplar potent, la un preț bun, tot platforma noastră te salvează deoarece poți găsi aici toate anunțurile cu mașini de vânzare în România, valabile la ora actuală.