brand

Top 10 cele mai bune SUV-uri de dimensiuni medii în 2023

Top 10 cele mai bune SUV-uri de dimensiuni medii în 2023

SUV-ul de dimensiuni medii a devenit un element de bază pe șoselele britanice, un număr mare de șoferi fiind ademenit de abundența de spațiu, poziția de conducere înaltă și stilul atractiv pe care îl oferă aceste modele. De fapt, SUV-urile sunt acum atât de populare încât au înlocuit hatchback-urile, mașinile break și chiar MPV-urile ca mașină de familie implicită aleasă de mulți oameni.

Constructorii de automobile sunt și ei conștienți de popularitatea acestui sector, iar o gamă largă de mărci încearcă să își ia partea lor din ceea ce reprezintă o piață din ce în ce mai profitabilă. Acest lucru înseamnă că cele mai bune SUV-uri de dimensiuni medii trebuie să fie bune pentru a respinge toată această concurență.

Vorbim aici despre modele de dimensiuni medii. Adică modelele SUV medii, similare în lungime și lățime cu hatchback-urile de familie din segmentul C și adesea puțin mai mari. Sunt o dimensiune bună pentru o familie în creștere, dar dacă aveți nevoie de mai puțin spațiu, nu lipsesc SUV-urile mici de dimensiuni supermini și cei care chiar vor să fie mari și optează pentru un SUV mare, care poate avea șapte locuri.

Așadar, ce model de dimensiuni medii ar trebui să cumpărați? Pentru a te ajuta să te decizi, am ales cele mai bune 8 SUV-uri de dimensiuni medii aflate la vânzare în acest moment, pe baza testelor noastre extinse pe șosea cu fiecare model de pe piața românească.

  1. Hyundai Tucson
  2. Lexus NX
  3. Kia Sportage
  4. Nissan Ariya
  5. Hyundai Ioniq 5
  6. Skoda Enyaq iV
  7. BMW X3
  8. Jaguar F-Pace
  9. Nissan Qashqai
  10. Citroen C5 Aircross

Dacă achiziționați o mașină care va fi folosită, cel mai probabil, ca mijloc de transport pentru familie, cum ar fi unul dintre aceste SUV-uri de dimensiuni medii, este evident că trebuie să vă luați familia cu dumneavoastră atunci când faceți un test drive.

Verificați dacă se vor potrivi și aflați dacă puteți instala cu ușurință orice scaun pentru copii pe care îl folosiți în acel moment. Acest lucru este adesea mai ușor în cazul SUV-urilor, deoarece acestea se află mai sus de șosea, astfel încât nu trebuie să vă aplecați atât de mult pentru a le instala, iar ușile tind să se deschidă larg pentru un acces mai bun. Fiecare mașină din lista noastră dispune de monturi ISOfix și, de asemenea, merită să verificați dacă orice obiect de care ați putea avea nevoie într-o zi de excursie în familie va încăpea în portbagaj.

Indiferent dacă achiziționați cu bani gheață sau prin finanțare, dacă vă angajați să cheltuiți o sumă semnificativă de bani pentru noul dvs. SUV de familie, atunci aveți tot dreptul să îl testați. Orice reprezentanță care dorește să vă facă afaceri ar trebui să vă facă plăcerea de a vă acorda ceva timp pentru a face exact acest lucru. Verificați dacă și dumneavoastră și familia dumneavoastră vă place confortul oferit și dacă toată lumea se simte confortabil așezată pe el.

Un alt lucru care merită făcut, ca la orice achiziție de mașină nouă, este să verificați specificațiile și opțiunile cu care este dotată mașina pe care o testați și să notați orice caracteristici sau dotări suplimentare care vă plac și care considerați că ar putea fi de ajutor în viața de zi cu zi.