brand

Top 10 cele mai capabile SUV-uri 4x4 și mașini off-road 2023

Top 10 cele mai capabile SUV-uri 4x4 și mașini off-road 2023

Când vine vorba de a domina topurile de vânzări, ai nevoie cu adevărat de un SUV în zilele noastre, mai ales că atracția aspectului lor robust și a înălțimii ridicate a drumului nu dă semne de dispariție. Cu toate acestea, în ciuda stilului lor de imitație de off-roader, aceste mașini sunt puțin mai mult decât niște hatchback-uri de familie cu o tentă de duritate - dacă ieșiți mai departe de drumurile bătătorite decât o parcare cu pietriș ciudată, veți rămâne izolat și împotmolit în noroi. Dacă vreți cu adevărat să escaladați fiecare munte și să treceți fiecare râu în vad, atunci veți avea nevoie de un 4x4 cu adevărat dur și dificil.

Și asta este exact ceea ce sunt mașinile enumerate aici: mașini adevărate care pot să înghită noroiul și care au fost proiectate să abordeze genul de teren care ar face o capră de munte să se gândească de două ori. Ca de obicei, alegerile în ceea ce privește această clasă de mașini nu sunt simple, deoarece unele dintre ele acordă prioritate performanțelor off-road mai presus de orice, în timp ce altele sunt mașini polivalente, la fel de fericite să sară peste bolovani ca și să se deplaseze pe Tarmac. Și asta înainte de a începe să vă împotmoliți (ei bine, poate nu în aceste mașini) în detalii despre unghiurile de apăsare, adâncimile de vad și articulația punților, ca să nu mai vorbim de diferențiale blocabile și de rapoarte de transmisie în regim redus.

Cu toate acestea, indiferent de dorințele sau nevoile dumneavoastră de offroading, ar trebui să existe ceva în topul nostru 10 de SUV-uri care ar trebui să se potrivească cerințelor și bugetului dumneavoastră.

  1. Toyota Land Cruiser
  2. Jeep Wrangler
  3. Land Rover Defender
  4. Mercedes-Benz G-Class
  5. Land Rover Discovery
  6. Ineos Grenadier
  7. Ford Ranger Raptor
  8. Suzuki Jimny
  9. Ssangyong Rexton
  10. Dacia Duster