brand

Top mașini noi ieftine și bune în 2023

Top mașini noi ieftine și bune în 2023

Există multe calculatoare online care pot ajuta consumatorii să determine cât de mult își pot permite un cumpărător de mașini. Alegerea tipului de vehicul de cumpărat este esențială în zilele noastre, deoarece costul mașinilor și camioanelor reprezintă o cheltuială semnificativă pentru mulți americani, transportul contabilizând aproximativ 16% din bugetul mediu al unei persoane . Costul mediu al vehiculelor noi și second-hand a crescut rapid din cauza încetinirii producției, cererii mari și penuriei de microcipuri. Atunci când achiziționezi prima ta mașină în piața de astăzi, este important să iei în considerare nevoile tale, bugetul și eficiența combustibilului. Calculatoarele online pot ajuta la determinarea posibilității financiare. Crossover-urile sunt populare, combinând avantajele mașinilor și SUV-urilor, dar mașinile tradiționale pot fi mai eficiente. SUV-urile și camioanele sunt mai bune pentru remorcare și off-road. Minivan-urile reprezintă o opțiune practică pentru familiile mai mari. Vehiculele electrice reprezintă încă un procent mic din vânzările totale de vehicule, dar devin tot mai disponibile. Cercetarea recenziilor profesionale poate ajuta în momentul deciziei asupra unui anumit tip de vehicul .

În plus, există o gamă largă de mașini noi și ieftine disponibile pe piață. Aceste mașini oferă o opțiune accesibilă pentru cei care își doresc un vehicul nou, dar nu doresc să-și depășească bugetul. Înțelegerea avantajelor achiziționării unei mașini noi și ieftine poate ajuta la luarea unei decizii informate.

Unul dintre principalele motive pentru care ar trebui să optezi pentru o mașină nouă și ieftină este costul inițial redus. Aceste vehicule sunt adesea mai accesibile ca preț, astfel încât să nu îți epuizeze economiile. În plus, mașinile noi vin de obicei cu garanții extinse, ceea ce înseamnă că vei fi protejat de eventualele defecțiuni sau probleme tehnice pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest aspect poate fi foarte benefic în special pentru cei care nu au experiență în repararea mașinilor sau pentru cei care doresc să evite costurile neprevăzute.

Un alt avantaj al achiziționării unei mașini noi și ieftine este eficiența în consumul de combustibil. Multe din aceste mașini sunt concepute să aibă un consum redus de combustibil, ceea ce înseamnă că vei economisi bani pe termen lung. Într-o perioadă în care prețurile carburanților sunt în continuă creștere, un consum redus de combustibil poate fi un factor decisiv în alegerea unui vehicul.

1. Citroen Ami

Citroen Ami este o mașină iconică și ușor de recunoscut, care a fost recent reintrodusă pe piață într-o versiune modernă și accesibilă. Această mașină compactă și electrică oferă o soluție inteligentă pentru cei care caută o opțiune de transport fiabilă și convenabilă. Ami are un design simplu și minimalist, dar surprinde prin caracterul său vesel și nonconformist. Cu o autonomie de până la 75 de kilometri și o viteză maximă de 45 km/h, este perfectă pentru naveta urbană sau pentru scurte călătorii în oraș. De asemenea, Ami este ușor de parcat datorită dimensiunilor sale compacte și este ideală pentru cei care trăiesc în orașe aglomerate.

Ami este, de asemenea, o opțiune prietenoasă cu mediul înconjurător, deoarece funcționează complet pe bază de energie electrică. Aceasta înseamnă că nu emite gaze cu efect de seră și poate contribui la reducerea poluării în zonele urbane. De asemenea, costurile de întreținere și funcționare a unui vehicul electric sunt mai mici decât cele ale unui vehicul cu motor pe benzină sau motorină, ceea ce face ca Ami să fie o alegere economică pe termen lung.

Un alt avantaj al Citroen Ami este prețul său accesibil. Este una dintre cele mai ieftine mașini electrice de pe piață, făcând-o o opțiune atractivă pentru cei cu bugete limitate. De asemenea, achiziționarea unei mașini noi aduce beneficii suplimentare, cum ar fi garanția extinsă și faptul că nu există riscul de a cumpăra un vehicul folosit cu potențiale probleme mecanice ascunse. În plus, eficiența în consumul de combustibil al Ami contribuie la economisirea banilor în timpul utilizării.

2. Kia Picanto

Kia Picanto este un mic automobil de oraș care oferă o mulțime de avantaje pentru cei care caută o mașină nouă și ieftină. Unul dintre principalele motive pentru a achiziționa un Kia Picanto este prețul său accesibil, care face ca acest model să fie o opțiune atractivă pentru cei cu bugete limitate. În plus, mașina vine cu o garanție extinsă, ceea ce reprezintă un beneficiu semnificativ pentru cei fără experiență în reparațiile auto sau pentru cei care doresc să evite costurile neprevăzute. Pe lângă aceasta, Kia Picanto este conceput pentru a avea un consum redus de combustibil, ceea ce reprezintă o economie financiară pe termen lung. Indiferent dacă este folosită pentru deplasări zilnice sau călătorii în oraș, Kia Picanto oferă o experiență de conducere plăcută și eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil. În concluzie, achiziționarea unui Kia Picanto nou poate fi o opțiune inteligentă pentru cei care doresc să se bucure de avantajele unei mașini noi fără a depăși bugetul. Aceste mașini oferă costuri inițiale reduse, garanții extinse și eficiență energetică, făcându-le o alegere atractivă pentru mulți cumpărători.

3. Dacia Sandero

Dacia Sandero este un automobil compact și accesibil, fiind una dintre cele mai populare mașini din România. Una dintre cele mai mari avantaje ale lui Sandero este prețul său competitiv, care îl face o alegere excelentă pentru cei cu bugete limitate. De asemenea, acesta oferă un spațiu generos în interior pentru pasageri și bagaje, ceea ce îl face potrivit pentru călătorii lungi și familii. Sandero vine și cu opțiuni de motorizare eficiente, care contribuie la economisirea combustibilului și la reducerea emisiilor de CO2. Deși poate lipsi uneori de anumite dotări și tehnologii avansate, Sandero compensează prin fiabilitatea sa și costurile de exploatare reduse. În plus, Dacia oferă o garanție extinsă pentru Sandero, ceea ce adaugă un nivel suplimentar de siguranță și protecție pentru proprietari. În concluzie, Dacia Sandero este o alegere inteligentă pentru cei care caută o mașină nouă, practică și accesibilă.

4. Citroen C3

Citroen C3 este o mașină compactă și stilată, potrivită pentru cei care caută o opțiune versatilă și plăcută în oraș. Designul său atrăgător și linii fluide îi conferă un aspect modern și inconfundabil. C3 dispune de un interior spațios și confortabil, care oferă suficient loc pentru pasageri și bagaje. În plus, tehnologiile avansate, cum ar fi sistemul de infotainment și asistența la parcare, fac din C3 o alegere inteligentă pentru cei care doresc să se bucure de ultimele inovații în materie de mașini. Motorul eficient al lui C3 asigură economie de combustibil și emisii reduse de CO2, ceea ce face ca acest model să fie o opțiune ecologică și economică. În concluzie, Citroen C3 este o mașină compactă și elegantă, potrivită pentru stilul de viață urban și pentru cei care apreciază designul modern și tehnologiile avansate.

5. Volkswagen up!

Volkswagen Up! este un automobil compact și practic, popular în România. Cu un design modern și atrăgător, acesta se remarcă prin dimensiunile sale reduse, fiind ideal pentru condusul în oraș. Interiorul său spațios și confortabil oferă suficient loc pentru pasageri și bagaje. Volkswagen Up! vine echipat cu tehnologii avansate, precum sistemul de infotainment și asistența la parcare, care facilitează experiența de conducere. Motorul său eficient asigură o economie de combustibil și emisii reduse de CO2. Cu toate acestea, Volkswagen Up! poate fi considerat mai scump în comparație cu alte modele similare de pe piață. Cu toate acestea, acesta compensează prin fiabilitate și costuri reduse de exploatare. În concluzie, Volkswagen Up! este o alegere practică și versatilă, potrivită pentru șoferii care caută un automobil compact și eficient.

6. Fiat Panda

Fiat Panda este un automobil compact și practic, potrivit pentru deplasările în oraș. Designul său modern și atractiv îmbină eleganța cu funcționalitatea, iar dimensiunile reduse îl fac ideal pentru parcarea ușoară și manevrarea agilă în trafic. Interiorul spațios și confortabil oferă suficient loc pentru pasageri și bagaje. Fiat Panda este echipat cu tehnologii avansate, cum ar fi sistemul de infotainment și asistența la parcare, care îmbunătățesc experiența de conducere. Motorul său eficient asigură economie de combustibil și emisii reduse de CO2, făcându-l o opțiune ecologică și economică. Cu toate acestea, Fiat Panda poate fi considerat mai scump în comparație cu alte modele similare de pe piață. Cu toate acestea, acesta compensează prin fiabilitate și costuri de operare reduse. În concluzie, Fiat Panda este o alegere practică și versatilă pentru șoferii care caută un automobil compact și eficient.

7. Dacia Sandero Stepway

Dacia Sandero Stepway 2023 este o mașină robustă și versatilă produsă de Dacia. Aceasta are o gardă la sol ridicată și este dotată cu tehnologie modernă și caracteristici de siguranță. Prețul începe de la aproximativ 13.850 de euro pentru modelul de bază și poate crește în funcție de configurație. Sandero Stepway a primit două stele în teste de siguranță Euro Ncap. Consumul redus de combustibil și costurile reduse de întreținere sunt avantaje ale acestui model. Cu toate acestea, au fost semnalate probleme legate de anumite variante de motorizare. Competitorii și alternativele la Sandero Stepway includ Fiat Panda, Citroen C4 Cactus, Suzuki Vitara și Renault Captur.

8. Hyundai i10

Hyundai i10 2023 este un autoturism compact și modern, potrivit pentru deplasările în oraș. Designul său dinamic și elegant, cu o grilă frontală mare, jante de aliaj și faruri speciale, atrage atenția. Interiorul este confortabil și versatil, cu un finisaj de tip fagure 3D pe bord și ventilare integrată. Mașina oferă, de asemenea, conectivitate avansată prin intermediul unui ecran tactil de 8 inch și suport pentru Apple CarPlay și Android Auto. Hyundai i10 dispune de două opțiuni de motorizare și transmisii corespunzătoare. De asemenea, acesta oferă un pachet de siguranță Hyundai SmartSense, care include funcții precum asistența la menținerea benzii, avertizarea privind coliziunea frontală și detectarea pietonilor. Prețurile pentru Hyundai i10 încep de la 13.114 € și pot varia în funcție de configurare. Hyundai i10 2023 este o alegere excelentă pentru cei care caută un automobil compact și modern, cu dotări avansate și un design atrăgător.

9. Toyota Aygo X

Toyota Aygo X este o mașină compactă și modernă, potrivită pentru navigarea în mediul urban. Cu un preț de pornire de la 16.369,64 EUR, acesta oferă o opțiune atractivă pentru cei care caută un vehicul eficient și manevrabil în oraș. Consumul de combustibil și emisiile de CO2 ale mașinii depind atât de eficiența energetică, cât și de comportamentul șoferului. CO2 este principalul gaz cu efect de seră responsabil de încălzirea globală. Modelul Toyota Aygo X Air Edition 2023 este echipat cu un motor de 1.0 litri, cu trei cilindri, care dezvoltă 71 de cai putere și 93 Nm de cuplu. Mașina este disponibilă cu o cutie de viteze manuală în cinci trepte sau cu o transmisie CVT automată. Toyota Aygo X este o soluție excelentă pentru cei care doresc o mașină compactă, modernă și eficientă, potrivită pentru mediul urban.

10. Suzuki Swift

Suzuki Swift este o mașină subcompactă produsă de Suzuki. A fost introdusă pentru prima dată în 1983 ca o versiune rebadged a modelului Suzuki Cultus. Swift-ul a fost comercializat sub diferite denumiri în diferite țări și a trecut prin mai multe generații și actualizări. Prima generație Swift, introdusă în 2004, a fost redesenată pentru a avea un design mai sportiv și axat pe piața europeană. A primit recenzii pozitive și s-a vândut bine în multe piețe. Prima generație Swift era disponibilă cu motoare pe benzină de 1,3 și 1,5 litri, cu opțiuni pentru tracțiune față sau integrală. A fost produsă și în diferite țări, inclusiv Ungaria, India, Indonezia, Japonia, Pakistan și China. Swift-ul a avut succes în ceea ce privește vânzările și a primit evaluări pozitive în teste de impact.

Mașini noi ieftine și bune în 2023

  1. Citroen Ami
  2. Kia Picanto
  3. Dacia Sandero
  4. Citroen C3
  5. Volkswagen up!
  6. Fiat Panda
  7. Dacia Sandero Stepway
  8. Hyundai i10
  9. Toyota Aygo X
  10. Suzuki Swift