brand

Cele mai sigure mașini pe care le poți cumpăra în 2023

Cele mai sigure mașini pe care le poți cumpăra în 2023

Siguranța este unul dintre factorii primordiali pe care trebuie să îi avem în vedere atunci când achiziționăm o mașină nouă. În acest sens, organizații independente precum Euro NCAP testează vehiculele de pe piața europeană pentru a determina nivelul lor de siguranță. În anul 2023, mai multe modele de mașini se remarcă prin performanțele lor în materie de siguranță, iar în acest articol vom prezenta topul celor mai sigure mașini pe care le puteți cumpăra în 2023.

Mașini de familie

1. Hyundai IONIQ 6

Hyundai IONIQ 6 este considerată cea mai bună mașină de familie mare în privința siguranței. Acest model oferă un nivel de protecție de 97% pentru ocupanții adulți ai mașinii, iar în cazul copiilor, autoturismul asigură o bună protecție în zonele critice ale corpurilor.

2. ORA Funky Cat

ORA Funky Cat este cea mai bună mașină de familie mică în ceea ce privește siguranța. Acest model a primit un punctaj foarte bun în urma testelor realizate de EuroNCAP, fiind considerat cel mai bine echipat în acest sens.

Mașini executive

3. Tesla Model S

Tesla Model S se clasează pe primul loc în categoria mașinilor executive din punct de vedere al siguranței. Acest model a înregistrat scoruri bune în ceea ce privește protecția ocupanților adulți și a obținut un punctaj de 98% la Safety Assist.

4. Tesla Model Y

Tesla Model Y ocupă primul loc în categoria Small Off-Roader, fiind apreciat pentru nivelul său ridicat de siguranță. La fel ca modelul S, Tesla Model Y a obținut scoruri bune în ceea ce privește protecția ocupanților adulți și Safety Assist.

Mașini Large Off-Roader

5. WEY Coffee 01

WEY Coffee 01 este considerată cea mai bună mașină în categoria Large Off-Roader în ceea ce privește siguranța. Acest model a înregistrat performanțe foarte bune la toate categoriile de teste realizate de EuroNCAP.

Mașini compacte

6. Mazda 3

Mazda 3 se numără printre cele mai sigure mașini din categoria compactă. Acest model a primit punctaje de top la fiecare dintre categoriile la care a fost testat, cu excepția evitării unui impact pe timp de noapte.

7. Toyota Corolla

Toyota Corolla este un model foarte popular la nivel global și se clasează printre cele mai sigure mașini compacte. Acesta s-a descurcat bine la toate testele la care a fost supus, cu un calificativ ceva mai mic pentru protecția în cazul unui impact lateral.

8. Honda Civic

Noua generație a hatchback-ului japonez Honda Civic oferă un nivel de siguranță bun pentru ocupanții săi. Asemenea Toyotei Corolla, a obținut un scor mediocru pentru protecția la impact lateral.

Mașini de clasă medie

9. Subaru Legacy și Hyundai Sonata

Subaru Legacy și Hyundai Sonata au obținut punctaje bune în ceea ce privește siguranța și au primit calificativul de Top Safety Pick din partea IIHS (Insurance Institute for Highway Safety).

10. Toyota Camry

Toyota Camry, unul dintre cele mai populare sedanuri din America de Nord, a primit calificativul de Top Safety Pick Plus, fiind considerat un model foarte sigur în categoria mașinilor de clasă medie.

Mențiuni onorabile

În lista celor mai sigure mașini pe care le puteți achiziționa în 2023 se mai regăsesc și modele precum Nissan Sentra, Nissan Kicks, Hyundai Elantra, Kia Soul și Kia Forte, toate fiind remarcate pentru performanțele lor în materie de siguranță.

SUV-uri și crossover-uri

La nivelul SUV-urilor și crossover-urilor, unele dintre cele mai sigure opțiuni de pe piață în 2023 includ Toyota RAV4, Subaru Forester, Mazda CX-5, Honda CR-V, Volvo XC60, Mercedes-Benz GLC-Class, Audi Q5, BMW X3, Kia Telluride și Ford Explorer.

Siguranța în viitor

Odată cu intrarea în vigoare a noilor legislații privind siguranța vehiculelor în iulie 2023, sistemele de siguranță precum franarea automată de urgență (AEB), asistența la viteză și altele vor deveni dotări obligatorii pentru toate mașinile noi. Euro NCAP își schimbă modalitățile de testare la fiecare doi ani pentru a încuraja producătorii să continue să îmbunătățească standardele de siguranță. Acest lucru poate însemna echipamente de siguranță mai bune și mașini mai sigure pentru consumatorii europeni din întreaga lume.

Siguranța este esențială atunci când alegem o mașină nouă, iar în anul 2023, numeroase modele se remarcă prin performanțele lor în acest domeniu. Alegerea unei mașini sigure și fiabile poate face diferența în cazul unui accident rutier, oferind în același timp un nivel de confort și performanță ridicat pentru șofer și pasageri.