brand

Cele mai bune SUV-uri noi din 2023

Cele mai bune SUV-uri noi din 2023

În lumea mașinilor, SUV-urile și-au câștigat un loc aparte în inimile multora datorită combinației lor irezistibile de stil, confort și utilitate. Dacă sunteți pe cale să faceți o achiziție în 2023, iată un ghid cu cele mai bune SUV-uri noi pe care le puteți alege.

Dacă vă numărați printre numeroșii cumpărători care se gândesc la un SUV, atunci aveți de unde alege. Aproape fiecare producător produce cel puțin un SUV, cu o varietate uriașă de modele oferite. Deși faptul de a avea o mulțime de opțiuni este un lux, acest lucru face ca găsirea celui mai bun SUV care să vă satisfacă nevoile să fie mai dificilă.

Toate acestea urmează o formulă similară în ceea ce privește stilul, cu o gardă la sol mai mare decât o mașină normală și o caroserie cu aspect robust. Dar nu este vorba doar de a alege ce producător sau dealer vă place. Chiar dacă optați pentru unul dintre cele mai bune SUV-uri din Marea Britanie, s-ar putea ca acesta să nu vă satisfacă nevoile la fel de bine ca un alt model, deoarece diferite SUV-uri sunt concepute pentru scopuri diferite.

Chiar dacă ne limităm căutarea la SUV-uri suficient de mari pentru a servi drept mașini de familie, cu spațiu pentru cel puțin patru adulți și cizme mari pentru bagaje sau câini, tot trebuie să te gândești dacă alegi un SUV mainstream sau premium, să decizi dacă ai nevoie de cinci sau șapte locuri și să alegi între propulsoare pe benzină, diesel, hibride sau electrice. Asta înainte de a intra în discuție toți producătorii, modelele și nivelurile de echipare ale SUV-urilor.

Datorită popularității crescânde a acestei clase de mașini, segmentul SUV poate fi extrem de profitabil dacă producătorii reușesc să se descurce. Multe SUV-uri sunt disponibile în caroserii standard sau "SUV coupe", în versiuni economice, de lux sau sportive și va trebui să vă gândiți la nivelul de abilitate off-road pe care îl doriți. Sunteți în căutarea unui vehicul 4x4 care să se înghesuie în noroi sau vreți doar să treceți ocazional peste denivelări sau să parcați lângă o bordură ridicată fără să vă zgâriați jantele din aliaj?

10. BMW iX

Dintre toate SUV-urile electrice lansate în ultima perioadă, BMW iX se distinge prin designul său inovator și performanțele remarcabile. Cu un exterior robust și un interior luxos, acest model reprezintă vârful de gamă al producătorului german în segmentul SUV-urilor electrice.

Cu toate că are o greutate de 2.4 tone, BMW iX reușește să ofere un nivel ridicat de agilitate și confort la volan. În plus, autonomia oferită de bateriile sale este una dintre cele mai bune de pe piață, ceea ce îl face ideal pentru călătorii lungi.

9. Renault Captur

Renault Captur este un model compact și accesibil, care se distinge prin stilul său atrăgător și nivelul ridicat de versatilitate pe care îl oferă. Pe lângă designul său modern, acest SUV vine echipat cu o serie generoasă de dotări standard și oferă un raport calitate-preț foarte bun.

Datorită dimensiunilor sale crescute comparativ cu modelul anterior, Renault Captur oferă un spațiu interior sporit și o serie de soluții inteligente de stocare, care îl fac extrem de practic pentru utilizarea zilnică.

8. Jeep Avenger

Chiar dacă nu este un SUV de teren în adevăratul sens al cuvântului, Jeep Avenger se descurcă foarte bine și în condiții de off-road ușor. Cu un design robust și un interior construit pentru durabilitate, acest model reușește să ofere un echilibru bun între confort și performanță.

Interiorul Jeep Avenger este bine organizat și vine echipat cu cele mai recente tehnologii, inclusiv un sistem de infotainment cu ecran tactil de 10.25 inch. În ciuda dimensiunilor sale compacte, acest SUV oferă un nivel ridicat de agilitate și este foarte ușor de condus în mediul urban.

7. Skoda Enyaq iV

Primul model complet electric al mărcii cehă, Skoda Enyaq iV, a reușit să stabilească un standard înalt pentru viitoarele modele electrice Skoda. Cu un design modern și o serie de echipamente standard generoase, acest SUV electric este o alegere excelentă pentru cei care doresc să facă trecerea către mobilitatea electrică.

Skoda Enyaq iV oferă un spațiu interior generos, cu un portbagaj de 585 de litri și suficient loc pentru pasagerii din față și din spate. În plus, acest model vine echipat cu o serie de dotări esențiale, inclusiv faruri LED, un afișaj digital pentru instrumente, control al climatului, control al vitezei de croazieră și senzori de parcare la spate.

6. BMW X1/iX1

BMW X1 este un SUV compact ideal pentru familii, care oferă un echilibru excelent între practicitate, eficiență, precizie la volan și tehnologie de bord. Cu un portbagaj de 540 de litri și o serie de spații de depozitare ingenioase, acest model poate găzdui cu ușurință o familie de patru persoane, în ciuda dimensiunilor sale relativ mici.

Performanțele oferite de BMW X1 sunt impresionante, acest model oferind un echilibru perfect între confort și agilitate. În plus, eficiența sa este de asemenea remarcabilă, chiar și versiunile pe benzină reușind să ofere un consum mediu de peste 7 l/100km.

5. Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq este un SUV de dimensiuni medii care se distinge prin spațiul său interior generos și nivelul ridicat de practicitate pe care îl oferă. Cu un portbagaj de 765 de litri și o serie de spații de depozitare ingenioase, acest model poate găzdui cu ușurință o familie de patru persoane, în ciuda dimensiunilor sale relativ mici.

Skoda Kodiaq oferă un nivel ridicat de confort și agilitate, fiind un model ideal pentru cei care caută un SUV robust și fiabil pentru utilizarea zilnică. În plus, acest model vine echipat cu o serie de dotări standard generoase, inclusiv control al climatului, o cameră pentru parcare cu vizualizare la spate și Wi-Fi integrat.

4. Hyundai Tucson

Hyundai Tucson este un SUV de dimensiuni medii care se distinge prin designul său modern și nivelul ridicat de practicitate pe care îl oferă. Cu un portbagaj de 620 de litri și un spațiu interior generos, acest model este o alegere excelentă pentru familiile care au nevoie de un vehicul spațios și confortabil.

Hyundai Tucson vine echipat cu o serie de dotări moderne, inclusiv un tablou de bord curbat care oferă un sentiment de lux pentru șofer și pasagerul din față. În plus, acest model oferă un nivel ridicat de confort și agilitate, fiind ideal pentru utilizarea zilnică.

3. Nissan Qashqai

Nissan Qashqai este un SUV compact care se distinge prin designul său modern și nivelul ridicat de practicitate pe care îl oferă. Cu un portbagaj de 430 de litri și un spațiu interior generos, acest model este o alegere excelentă pentru familiile care au nevoie de un vehicul spațios și confortabil.

Nissan Qashqai vine echipat cu o serie de dotări moderne, inclusiv un sistem de infotainment cu ecran tactil de 8 inch, control al climatului, control al vitezei de croazieră și senzori de parcare la spate. În plus, acest model oferă un nivel ridicat de confort și agilitate, fiind ideal pentru utilizarea zilnică.

2. SEAT Ateca

SEAT Ateca este un SUV compact care se distinge prin designul său modern și nivelul ridicat de practicitate pe care îl oferă. Cu un portbagaj de 510 de litri și un spațiu interior generos, acest model este o alegere excelentă pentru familiile care au nevoie de un vehicul spațios și confortabil.

SEAT Ateca vine echipat cu o serie de dotări moderne, inclusiv un sistem de infotainment cu ecran tactil de 8 inch, control al climatului, control al vitezei de croazieră și senzori de parcare la spate. În plus, acest model oferă un nivel ridicat de confort și agilitate, fiind ideal pentru utilizarea zilnică.

1. Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan este un SUV compact care se distinge prin designul său modern și nivelul ridicat de practicitate pe care îl oferă. Cu un portbagaj de 615 de litri și un spațiu interior generos, acest model este o alegere excelentă pentru familiile care au nevoie de un vehicul spațios și confortabil.

Volkswagen Tiguan vine echipat cu o serie de dotări moderne, inclusiv un sistem de infotainment cu ecran tactil de 8 inch, control al climatului, control al vitezei de croazieră și senzori de parcare la spate. În plus, acest model oferă un nivel ridicat de confort și agilitate, fiind ideal pentru utilizarea zilnică.

Cele mai bune SUV-uri noi din 2023

  1. Volkswagen Tiguan
  2. SEAT Ateca
  3. Nissan Qashqai
  4. Hyundai Tucson
  5. Skoda Kodiaq
  6. BMW X1/iX1
  7. Skoda Enyaq iV
  8. Jeep Avenger
  9. Renault Captur
  10. BMW iX