brand

Cele mai bune mașini electrice pe care să le cumpărați în 2023/2024

Cele mai bune mașini electrice pe care să le cumpărați în 2023/2024

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de mediu, mașinile electrice devin tot mai populare. De la cele mai accesibile modele de pe piață la SUV-uri pentru familii și modele de lux, mașinile electrice devin mai atrăgătoare și mai accesibile pentru fiecare tip de șofer. Dar care sunt cele mai bune mașini electrice disponibile pentru cumpărare chiar acum?

1. Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric nu face parte din familia Ioniq, dar este unul dintre cele mai bune modele electrice ale mărcii. Am fost atât de impresionați de ea încât am numit-o Mașina Anului 2023, cel mai bun SUV mic și cel mai bun autoturism mic pentru companii.

Noul Kona Electric are un design îndrăzneț, dispune de tehnologie îmbunătățită la bord și de materiale de calitate superioară. Are două versiuni de propulsie, cu o baterie de 48kWh și un motor de 154 CP sau o unitate de 65kWh cu un motor de 215 CP. Bateria mai mare poate oferi oficial 490 kilometri de autonomie, iar o încărcare rapidă de 10-80% durează mai puțin de 45 de minute.

2. MG4

MG4 este o berlina electrică pentru familii la un preț care concurează cu mulți rivali de dimensiuni supermini. Este plăcută la condus, debutează cu un nou design elegant pentru marca și vine cu abilități impresionante de încărcare rapidă.

Există două opțiuni de propulsie, ambele folosind un motor electric montat în spate pentru a antrena roțile din spate. Un model cu baterie de 51kWh și 168 CP deschide gama sau există opțiunea de a face upgrade la o baterie de 64kWh și 200 CP. Autonomia maximă de 450 de kilometri a modelului SE Long Range este impresionantă, la fel ca și capacitatea sa de încărcare rapidă de 150kW.

3. BMW i4

BMW i4 este un exemplu excelent al angajamentului mărcii pentru un viitor electrificat. Ceea ce impresionează cel mai mult la i4 este modul în care se comportă – în ciuda greutății de peste două tone, se comportă excelent în viraje, având un volan precis și o agilitate impresionantă.

Există și o versiune i4 M50 de 536 CP, care este prima mașină electrică produsă de divizia de performanță M a BMW. Modelele de 282 CP și 335 CP sunt alimentate de un singur motor și sunt oferite în ambele nivele de echipare Sport și M Sport.

4. Tesla Model 3

Prima generație Model 3 a fost mașina electrică pe care mulți o așteptau. A combinat stilul minimalist, tehnologia de vârf, performanța care provoacă zâmbete și tehnologia de încărcare de ultimă oră.

Cel mai nou model Model 3 a primit un boost la autonomia deja excelentă, ajungând acum la peste 640 de kilometri– ceea ce o face una dintre cele mai bune mașini electrice pe care le puteți cumpăra în prezent.

5. BMW iX

BMW iX se remarcă ca un exemplu superb al abilității de inginerie a producătorului german. Există trei versiuni disponibile: prima este xDrive40 de 332 CP cu o baterie de 71kW care asigură o autonomie de până la 414 kilometri, în timp ce celelalte două versiuni sunt M60 de 611 CP și xDrive50 de 516 CP.

6. Porsche Taycan

Porsche Taycan este o mașină electrică extrem de capabilă și dorită, care se conduce și se simte exact așa cum ar trebui să se simtă un Porsche.

7. BYD Atto 3

BYD Atto 3 este un crossover plin de caracteristici unice. Vă puteți bucura de muzică prin Spotify, inclus ca standard și accesat printr-un ecran tactil central rotativ – dar dacă preferați un concert live, coardele buzunarelor ușilor sunt concepute pentru a acționa ca o chitară.

8. Citroen e-C4 & e-C4 X

Citroen a fost întotdeauna cunoscut pentru a oferi un nivel ridicat de confort și originalitate și acest lucru se aplică și mașinii sale electrice pentru familii – indiferent dacă optați pentru hatchback-ul e-C4 sau berlina e-C4 X.

9. BMW i5

Noul BMW i5 este un exemplu impresionant de inovare și tehnologie avansată. Cu un design elegant și o performanță electrificată, acest automobil este gândit pentru a satisface nevoile șoferilor moderni. Propulsat de un motor electric, BMW i5 oferă o autonomie remarcabilă și o accelerare instantanee. Inovațiile sale nu se opresc la performanță - interiorul său luxos și spațios, dotat cu cele mai recente tehnologii de conectivitate și siguranță, îl fac pe i5 o alegere excelentă pentru cei care caută o experiență de condus superioară în era electrică.

10. Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5 este o mașină impresionantă și capabilă la nivel global, combinând tehnologia mașinii electrice de generație următoare cu unele dintre cele mai bune performanțe ale bateriei și abilități de încărcare disponibile pe piață.

Alte mașini electrice excelente

Cupra Born, Fiat 500, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 6, Kia EV6, MG ZS EV, Nissan Ariya și Skoda Enyaq iV sunt doar câteva dintre alternativele excelente care nu au reușit să intre în topul celor mai bune 10 mașini electrice.