brand

Top 5 mașini electrice cu cea mai mare autonomie disponibile în 2023

Top 5 mașini electrice cu cea mai mare autonomie disponibile în 2023

Mașinile electrice au evoluat într-un ritm extraordinar în ultimul deceniu sau cam așa ceva, și nu există o ilustrare mai bună a acestui progres decât să ne amintim că Nissan Leaf original din 2011 putea parcurge doar 175 de kilometri înainte de a rămâne fără energie. Asta însemna că nu puteai să o conduci de la București la Constanța fără să cauți cu disperare cel puțin o dată o priză. În prezent, însă, cele mai longevive mașini electrice pot traversa țări întregi și încă mai au baterie de rezervă.

Cei mai mulți oameni nu au nevoie de o mașină cu o autonomie de 500 sau chiar 650 de kilometri, dacă fac naveta pe distanțe scurte sau dacă se pot încărca acasă ori de câte ori au nevoie, dar nu se poate nega faptul că anxietatea legată de autonomie va fi un factor care va influența alegerea unui vehicul electric de către unii potențiali cumpărători de mașini electrice. O autonomie mare înseamnă că șoferii pot aborda călătorii lungi fără a fi nevoiți să oprească, în timp ce pentru alții înseamnă pur și simplu că nu trebuie să își amintească să își încarce mașina atât de des.

O autonomie mare poate fi, de asemenea, doar un beneficiu al faptului de a avea unul dintre cele mai recente EV-uri cu specificații înalte și cu o baterie mare, dar noi îi sfătuim întotdeauna pe cumpărători să se gândească cu atenție la autonomia de care au nevoie, mai degrabă decât să aleagă pur și simplu cea mai mare pe care și-o pot permite. În general, o autonomie mare înseamnă o baterie mare, ceea ce duce la creșterea greutății mașinii și a prețului. Dacă puteți trăi destul de confortabil cu un model mai ieftin, cu o autonomie mai mică, puteți economisi bani și, de fapt, puteți câștiga ceva eficiență datorită greutății mai mici.

Mașinile electrice cu cea mai mare autonomie disponibile în 2023

1. Mercedes EQS - 725 de kilometri

Mercedes EQS reprezintă un punct de referință în lumea mașinilor electrice. Cu un design futurist și un interior luxos, EQS este definită de eleganță și eficiență. Acest sedan electric de lux oferă o autonomie impresionantă de peste 770 de kilometri, datorită bateriei sale de 107.8 kWh. Cu această autonomie, EQS depășește multe dintre mașinile electrice de pe piață. În plus, EQS este capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4.3 secunde, datorită motorului său electric puternic. În interior, EQS oferă un spațiu generos și confortabil, cu funcții de ultimă generație precum un ecran de 56 de inchi, sistemul de infotainment MBUX și funcții de asistență la condus. În plus, EQS este dotată cu funcții de încărcare rapidă, putând fi încărcată de la 10% până la 80% în aproximativ 31 de minute. În concluzie, Mercedes EQS reprezintă un pas semnificativ în direcția mobilității durabile, oferind performanțe de top, un interior luxos și o autonomie impresionantă.

2. Tesla Model S - 635 de kilometri

Tesla Model S este o mașină electrică de lux, renumită pentru performanțele sale excepționale. Este una dintre cele mai rapide berline pe piața auto, capabilă să accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe oră în doar 2,4 secunde. Modelul S beneficiază de o autonomie impresionantă de aproximativ 630 de kilometri cu o singură încărcare, depășind astfel majoritatea mașinilor electrice disponibile pe piață. Această autonomie este posibilă datorită bateriei sale eficiente și tehnologiei avansate de încărcare.

Designul său elegant, dar sportiv, împreună cu interiorul său luxos și tehnologic, fac din Tesla Model S o alegere populară pentru cei care caută un vehicul electric de înaltă calitate. De asemenea, Modelul S oferă un confort excepțional de conducere, cu suspensie adaptivă și un sistem de direcție preciz. În plus, mașina vine cu funcționalități de siguranță avansate, precum asistentul de conducere autopilot, care permite automatizarea unei părți importante a conducerii.

Modelul S nu este doar o mașină electrică, ci și o revoluție în tehnologia auto, demonstrând că performanța și luxul pot fi obținute fără a compromite durabilitatea și eficiența. Prin combinarea unei game impresionante cu performanță și confort, Tesla Model S redefinește ce înseamnă o mașină electrică, stabilind un nou standard pentru autovehiculele viitorului.

3. Tesla Model 3 - 630 de kilometri

Tesla Model 3 este un vehicul electric remarcabil care a transformat industria automobilelor. Acesta a fost lansat în 2017 de compania Tesla, Inc., cu scopul de a face vehiculele electrice accesibile pentru un public larg. Modelul 3 se mândrește cu o autonomie impresionantă de până la 568 de kilometri, ceea ce îl face ideal pentru călătorii lungi, fără frica de a rămâne fără baterie.

Designul său elegant și futurist, împreună cu performanțele de înaltă calitate, l-a făcut unul dintre cele mai bine vândute automobile electrice din lume. Accelerația de la 0 la 100 km/h în doar 3,1 secunde și viteza maximă de 261 km/h sunt rezultatul unui motor electric puternic și eficient.

Tehnologia avansată a Tesla Model 3 include un display tactil de 15 inci care controlează majoritatea funcțiilor mașinii, precum și sistemul de pilot automat Tesla, care permite mașinii să navigheze automat, să schimbe benzi și să parcheze. În plus, Model 3 este dotat cu un sistem de siguranță de cinci stele, asigurând protecție superioară pentru toți pasagerii.

Cu toate aceste caracteristici, Tesla Model 3 nu este doar un vehicul electric, ci o viziune asupra viitorului mobilității. Este un pas important către o lume în care vehiculele electrice sunt norma, nu excepția.

4. BMW i7 - 620 de kilometri

BMW i7 xDrive60 este un vehicul electric de ultimă generație, lansat în 2022. Cu o preț de vânzare cu amănuntul recomandat și cu o gamă de performanță impresionantă, acesta se clasează printre cele mai performante mașini electrice disponibile în prezent pe piață.

Sub capota BMW i7 se află o baterie puternică, care oferă o autonomie reală impresionantă. Totuși, trebuie menționat că autonomia reală, consumul de energie și prețul pot varia în funcție de diferiți factori, cum ar fi viteza, stilul de conducere, condițiile meteorologice și condițiile traseului.

În plus, BMW i7 xDrive60 dispune de capabilități de încărcare excelente, ceea ce înseamnă că puteți încărca bateria într-un timp relativ scurt. Dimensiunile și greutatea acestui vehicul electric sunt, de asemenea, impresionante, oferind un echilibru perfect între confort și eficiență.

5. BMW iX - 615 de kilometri

BMW iX este un vehicul electric impresionant care combină luxul, performanța și eficiența. Este alimentat de două motoare electrice care produc o putere combinată de 500 CP, permițându-i să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde. Bateria de 100 kWh oferă o autonomie estimată de aproximativ 600 kilometri, ceea ce îl face ideal pentru călătoriile lungi. Design-ul său aerodinamic și modern, cu linii curate și elegante, reflectă angajamentul BMW față de inovație și durabilitate. În interior, BMW iX oferă un spațiu luxos și confortabil, cu materiale de înaltă calitate și tehnologie de ultimă oră. Tabloul de bord digital și sistemul de infotainment cu ecran mare oferă o experiență de condus avansată și intuitivă. În plus, BMW iX este echipat cu cele mai recente funcții de asistență pentru șofer și sisteme de siguranță, oferind o experiență de condus sigură și liniștită. Cu toate acestea, BMW iX nu este doar un vehicul electric performant, ci și o declarație de design și tehnologie, redefinind ceea ce înseamnă mobilitatea în secolul 21.