brand

Top 15 mașini cu cea mai proastă valoare de revânzare

Top 15 mașini cu cea mai proastă valoare de revânzare

Când cumperi o mașină nouă, unul dintre aspectele pe care ar trebui să le iei în considerare este cât de bine își va păstra valoarea în timp. Unii producători de automobile sunt cunoscuți pentru faptul că mașinile lor tind să se devalorizeze mai rapid decât altele.

Așa că, dacă intenționezi să-ți vinzi mașina în câțiva ani, ar trebui să te gândești la ce mașini au cea mai proastă valoare de revânzare.

Ce înseamnă valoarea de revânzare?

Valoarea de revânzare a unei mașini este suma pe care o poți obține dacă o vinzi după un anumit număr de ani. Aceasta depinde de mai mulți factori, inclusiv de marca și modelul mașinii, de cât de bine a fost întreținută și de câte kilometri a parcurs.

În general, mașinile se devalorizează cel mai mult în primii ani după ce au fost cumpărate. Acest lucru se datorează faptului că, odată ce o mașină a fost folosită, ea nu mai poate fi vândută ca nouă, deci valoarea ei scade. Cu toate acestea, unele mașini își păstrează mai bine valoarea decât altele.

Ce mașini au cea mai proastă valoare de revânzare?

Există unele mărci și modele de mașini care sunt cunoscute pentru faptul că se devalorizează rapid. Iată o listă cu 15 de astfel de mașini:

 1. Mercedes-Benz GLS: Aceasta este o mașină de lux care costă în medie 116.680 de dolari când este nouă. După cinci ani, valoarea de revânzare este de doar 44.047 de dolari, ceea ce înseamnă o depreciere de 62,3%.
 2. Mercedes-Benz GLE: Aceasta este o altă mașină de lux de la Mercedes-Benz care se depreciază rapid. După cinci ani, valoarea de revânzare este de doar 39.642 de dolari, ceea ce înseamnă o depreciere de 56,1%.
 3. Land Rover Range Rover: Aceasta este o mașină de teren de lux care costă în medie 131.111 dolari când este nouă. După cinci ani, valoarea de revânzare este de doar 57.623 de dolari, ceea ce înseamnă o depreciere de 56,0%.
 4. BMW Seria 7: Aceasta este o mașină de lux fabricată de BMW care costă în medie 107.657 de dolari când este nouă. După cinci ani, valoarea de revânzare este de doar 50.297 de dolari, ceea ce înseamnă o depreciere de 53,3%.
 5. Mercedes-Benz CLA-Class: Aceasta este o mașină de lux care costă în medie 58.310 dolari când este nouă. După cinci ani, valoarea de revânzare este de doar 27.528 de dolari, ceea ce înseamnă o depreciere de 52,8%.
 6. Audi A8: Aceasta este o mașină de lux fabricată de Audi care costă în medie 95.553 de dolari când este nouă. După cinci ani, valoarea de revânzare este de doar 46.286 de dolari, ceea ce înseamnă o depreciere de 51,6%.
 7. Jaguar XF: Aceasta este o mașină de lux fabricată de Jaguar care costă în medie 59.086 de dolari când este nouă. După cinci ani, valoarea de revânzare este de doar 29.289 de dolari, ceea ce înseamnă o depreciere de 50,4%.
 8. Audi A7: Aceasta este o mașină de lux fabricată de Audi care costă în medie 79.684 de dolari când este nouă. După cinci ani, valoarea de revânzare este de doar 40.774 de dolari, ceea ce înseamnă o depreciere de 48,8%.
 9. Audi SQ5: Aceasta este o mașină de teren de lux fabricată de Audi care costă în medie 63.754 de dolari când este nouă. După cinci ani, valoarea de revânzare este de doar 32.744 de dolari, ceea ce înseamnă o depreciere de 48,6%.
 10. Audi Q7 este un SUV de lux, cunoscut pentru spațialitatea și confortul său. Cu locuri pentru până la șapte persoane pe trei rânduri, oferă spațiu suficient pentru pasageri. Vehiculul este lăudat pentru manevrabilitatea sa bine echilibrată, ceea ce îl face o plăcere de condus. Una dintre caracteristicile deosebite ale modelului Audi Q7 este nivelul său de echipare de top, SQ7. Această versiune este echipată cu un puternic motor V8 twin-turbo care produce o putere impresionantă de 500 de cai putere. În timp ce acest lucru oferă vehiculului un maxim de forță și performanță, vine și cu un preț mai mare. Apropo de preț, Audi Q7 începe de la 68.451 de dolari când este nou. Cu toate acestea, merită menționat faptul că, după cinci ani de proprietate, valoarea de revânzare se depreciază la 36.060 de dolari. Acest lucru reprezintă o rată de depreciere de 47,3% în această perioadă de timp.
 11. Porsche Cayenne este un vehicul elegant și spațios, care poate găzdui până la cinci pasageri. Oferă o gamă de motoare puternice, inclusiv opțiuni hibride, care sunt caracteristice ADN-ului de performanță al Porsche. Cu toate acestea, spre deosebire de emblematicul 911, Cayenne suferă o depreciere semnificativă a valorii în timp. Cu un preț de pornire de 103.367 de dolari, valoarea sa de revânzare după cinci ani scade la 55.219 dolari, ceea ce înseamnă o rată de depreciere de 46,6%. În ciuda designului său atractiv și a performanțelor impresionante, potențialii cumpărători ar trebui să fie conștienți de valoarea de depreciere a Cayenne.
 12. Audi A6 este un sedan de lux de dimensiuni medii, cunoscut pentru performanțele sale fluide și designul elegant. Cu tracțiune integrală standard și o serie de caracteristici de înaltă tehnologie, oferă o experiență de condus confortabilă și plăcută. Modelele S6 și RS6 se disting ca fiind cele mai rapide și mai agile opțiuni, RS6 dispunând de un motor V8 twin-turbo impresionant care oferă o viteză de supercar. Cu toate acestea, merită luată în considerare rata de depreciere a modelului Audi A6, deoarece acesta pierde aproximativ 46,2% din valoarea sa după cinci ani. Această informație este importantă pentru potențialii cumpărători care sunt preocupați de valoarea pe termen lung a investiției lor. În ciuda acestui fapt, Audi A6 rămâne o alegere atractivă pentru cei care caută un sedan de lux cu performanțe și stil.
 13. Mercedes-Benz Clasa S este un sedan de lux de înaltă clasă, cunoscut pentru rafinamentul și eleganța sa. Cu un preț de pornire de 127.503 dolari, oferă o gamă largă de opțiuni și dotări avansate pentru a satisface preferințele individuale. Echipat fie cu un motor turbo cu șase cilindri, fie cu un motor V8, Clasa S oferă o putere impresionantă. După cinci ani, valoarea sa de revânzare se ridică la 68.852 de dolari, ceea ce indică o rată de depreciere de 46,0%. Acest lucru face ca achiziționarea unui model second-hand să fie o propunere de valoare excelentă pentru cei care caută un vehicul de lux fără eticheta de preț mare. În general, Clasa S combină stilul, performanța și valoarea, făcându-l o alegere de top în segmentul sedanurilor mari.
 14. Porsche Panamera, cu un preț de 142.700 de dolari când este nou, oferă o combinație unică de lux și performanță în segmentul sedanurilor. Spre deosebire de sedanurile tradiționale, Panamera se mândrește cu motoare puternice și un design sportiv care amintește de emblematica marcă Porsche. Datorită liniei sale extinse de modele, care include modelele hatchback cu cinci uși, Executive cu lungime extinsă și Sport Turismo de tip wagon, Panamera se adresează diferitelor preferințe și nevoi. În ciuda prețului său inițial ridicat, Panamera își păstrează o valoare de revânzare puternică după cinci ani, cu o rată de depreciere de 46,0%. Acest lucru demonstrează atractivitatea și calitatea durabilă a vehiculului. În general, Porsche Panamera se evidențiază ca o alegere de top pentru cei care caută un sedan de înaltă performanță care nu face compromisuri în ceea ce privește luxul sau stilul.
 15. BMW X5 este un SUV de lux de dimensiuni medii care se adresează șoferilor agresivi care apreciază atât performanța, cât și caracterul practic. Cu un preț de pornire de 73.122 de dolari, oferă o gamă de opțiuni de motorizare, inclusiv șase cilindri, V8, plug-in hybrid și versiunea de înaltă performanță X5 M. În ciuda prețului său ridicat, valoarea de revânzare a lui X5 după cinci ani este estimată la 39.625 de dolari, ceea ce rezultă într-o rată de depreciere de 45,8%. Acest lucru indică faptul că, deși costul inițial poate fi ridicat, X5 își păstrează valoarea relativ bine în comparație cu alte vehicule din clasa sa. X5 este cunoscut pentru manevrabilitatea sa sportivă și interiorul spațios, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru cei care doresc o experiență de condus confortabilă, dar palpitantă. Indiferent dacă acordați prioritate puterii sau eficienței consumului de combustibil, X5 are o opțiune de motorizare care să se potrivească nevoilor dumneavoastră. În general, BMW X5 combină luxul, performanța și caracterul practic pentru a crea un SUV versatil și foarte dorit de șoferii pretențioși.

Cum să eviți mașinile cu cea mai proastă valoare de revânzare?

Dacă vrei să eviți să cumperi o mașină care se depreciază rapid, există câteva strategii pe care le poți folosi:

 • Cumpără o mașină folosită: Mașinile se depreciază cel mai mult în primii ani după ce au fost cumpărate. Dacă cumperi o mașină folosită care are deja câțiva ani, este posibil să poți să o vinzi la un preț similar cu cel pe care l-ai plătit.
 • Cumpără o mașină de la un producător care este cunoscut pentru faptul că mașinile sale își păstrează bine valoarea: Anumite mărci, cum ar fi Toyota și Honda, sunt cunoscute pentru faptul că mașinile lor tind să își păstreze bine valoarea în timp.
 • Întreține bine mașina: O mașină care a fost bine întreținută va avea o valoare de revânzare mai mare decât una care a fost neglijată.

În concluzie, atunci când cumperi o mașină nouă, este important să iei în considerare cât de bine își va păstra valoarea în timp. Acest lucru te poate ajuta să faci o alegere mai informată și să economisești bani pe termen lung.