brand

Test Drive: BMW X3 - Un SUV de clasă medie care impresionează

Test Drive: BMW X3 - Un SUV de clasă medie care impresionează

Într-o piață dominată de SUV-uri, BMW X3 se remarcă prin abordarea echilibrată între performanță, eficiență și confort. Testul nostru detaliat pune sub lupă versiunea xDrive20d și aruncă o privire asupra celorlalte opțiuni pe care le oferă gama BMW X3.

BMW X3 reprezintă o soluție excelentă pentru cumpărătorii în căutarea unui SUV de clasă medie care să ofere performanță, eficiență și confort într-un pachet elegant și bine echipat. Acest model se confruntă cu rivali de top, precum Mercedes-Benz GLC, Audi Q5 sau Alfa Romeo Stelvio, dar și cu alte alternative viabile, cum ar fi Volvo XC60 sau Lexus NX.

Designul exterior al BMW X3 impresionează prin liniile sale dinamice și proporțiile echilibrate. Față de generația anterioară, modelul actual prezintă un aspect mai atrăgător și mai modern. Grila radiatorului a crescut în dimensiuni, iar elementele de stil sportiv conferă o alură și mai impunătoare.

Calitatea materialelor și finisajele din interiorul BMW X3 sunt pe măsura așteptărilor. Materialele plăcute la atingere și finisajele atente completează un ambient rafinat și confortabil. Bordul este ergonomic și intuitiv, iar ecranul central de 12,3 inch, disponibil cu opțiunea Live Cockpit Professional, oferă o interfață prietenoasă și ușor de utilizat.

Versiunea BMW X3 xDrive20d, cea mai populară în rândul cumpărătorilor, se bazează pe un motor diesel de 2,0 litri care oferă 190 CP și 400 Nm de cuplu. Acesta se dovedește a fi un echilibru perfect între eficiență și performanță, asigurând un consum mediu mixt decent și un impozit accesibil. Motorul beneficiază de tehnologia mild-hybrid, care adaugă câțiva cai putere suplimentari și contribuie la eficientizarea consumului de combustibil și a emisiilor.

Cu un rezervor de 60 litri sau 68 litri (opțional), BMW X3 xDrive20d poate parcurge peste 1000 de kilometri cu un singur plin. În testul nostru, am înregistrat un consum mediu de 6,2 l/100 km și o autonomie de 1150 km, cu o viteză medie de 51 km/h.

BMW X3 se descurcă excelent atât în oraș, cât și pe drumurile lungi sau în afara lor. Suspensiile asigură o combinație reușită între confort și sportivitate, iar direcția precisă și tracțiunea integrală xDrive aduc un plus de dinamism și siguranță. Opțional, se pot alege amortizoare adaptive, care oferă un control și mai bun al mașinii.

BMW X3 a obținut cinci stele la testele Euro NCAP, cu ratinguri de 93% pentru adulți, 84% pentru copii, 70% pentru pietoni și 58% pentru sistemele de asistență. Dotările standard includ airbaguri frontale, laterale și cortină, precum și airbag pentru genunchii șoferului.

Prețul de pornire pentru BMW X3 xDrive20d este de aproximativ 50.000 €, însă versiunea de bază poate fi îmbogățită cu numeroase pachete și opțiuni individuale, care pot crește prețul până la 74.000 € sau chiar mai mult. Nivelurile de echipare disponibile sunt: Advantage, xLine, Luxury Line, M Sport și M.

BMW X3 xDrive20d se dovedește a fi o alegere excelentă pentru cei în căutarea unui SUV de clasă medie care să ofere un pachet complet de performanță, eficiență, confort și tehnologie. Cu un design atractiv, un interior rafinat și o motorizare eficientă, acest model reușește să se impună într-o piață competitivă și să răspundă cerințelor celor mai exigenți cumpărători.