brand

Test drive BMW Seria 5 2024

Test drive BMW Seria 5 2024

Considerată drept una dintre cele mai apreciate mașini de către entuziaștii auto, BMW Seria 5 aduce o nouă dimensiune a plăcerii de a conduce. De la prima generație lansată în 1972, până la prezent, Seria 5 s-a evidențiat prin performanța dinamică, designul elegant și tehnologia avansată. Modelul 2024 aduce o serie de inovații care îi vor impresiona pe cei pasionați de mașini.

Designul Exterior

Designul exterior al noului BMW Seria 5 2024 este definit de un echilibru perfect între estetică și funcționalitate. Farurile clasice, separate de grila în formă de rinichi, oferă o interpretare modernă a stilului iconic BMW. Două stopuri în formă de L, împărțite dar evidențiate simultan de o bandă cromată, definesc partea din spate a noului Seria 5.

Producătorii de mașini de lux, în special în ceea ce privește sedanurile, au tendința de a face ca fiecare mașină să semene strâns cu modelul de vârf, un fenomen cunoscut sub numele de sindromul păpușii rusești. Audi și Mercedes sunt exemple notabile ale acestei tendințe, deși recenta reîmprospătare a clasei E a deviat de la acest model. BMW, însă, a evitat conștient această tendință cu noul Seria 5, asigurându-se că nu seamănă strâns cu Seria 7 sau Seria 3. Deși Seria 5 nu este cea mai atrăgătoare din punct de vedere vizual mașină produsă de BMW, designul său se adresează unui public modern. Spre deosebire de abordarea Mercedes cu mașinile sale EQ, BMW a menținut un aspect consistent între i5 și Seria 5, doar grila simplă neagră distinctivă marcând i5 ca fiind electric.

Motor și performanța

BMW Seria 5 2024 vine cu o gamă completă de sisteme de propulsie, oferind posibilitatea de a alege între motoare pe benzină sau diesel, un sistem de propulsie hibrid ușor sau o versiune complet electrică sub forma BMW i5. Modelele pot fi echipate cu o transmisie automată Steptronic Sport cu 8 viteze, capabilă să schimbe treptele de viteză în mod fluid pentru a produce un sentiment distinct atunci când accelerează.

Motorul și performanța modelului 2024 BMW Seria 5 520d sunt impresionante, oferind un echilibru perfect între putere și eficiență. Acest sedan elegant este echipat cu un motor diesel TwinPower Turbo, care produce o putere remarcabilă de 190 CP și un cuplu generos de 400 Nm. Cu aceste specificații, BMW 520d accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 7,5 secunde, oferind o experiență dinamică de condus care satisface chiar și cei mai exigenți șoferi. De asemenea, consumul redus de combustibil și emisiile reduse îl fac o alegere ideală pentru cei care caută performanțe remarcabile și eficiență sporită.

Îmbinând performanța puternică cu eficiența remarcabilă, motorul diesel al lui BMW 520d oferă o experiență de conducere dinamică și plină de rafinament. Cu o transmisie automată cu opt trepte și tracțiune spate, acest model asigură o manevrabilitate excepțională și o experiență de condus plăcută în orice condiții. Sistemul de suspensie inteligent reglat, împreună cu direcția precisă, contribuie la agilitatea și reacția rapidă a mașinii, oferind un confort și o stabilitate remarcabile pe serpentine.

BMW 520d este echipat și cu tehnologii avansate care îmbunătățesc performanța și siguranța. Sistemul de asistență la parcare permite manevrarea ușoară și precisă în spații strâmte, în timp ce navigația inteligentă oferă rute optime și informații în timp real pentru a ajunge la destinație în cel mai eficient mod posibil. Aceste caracteristici tehnologice completează experiența de condus, făcând din BMW 520d o alegere ideală pentru cei care apreciază atât performanța, cât și confortul și siguranța pe drum.

Pe lângă Asistentul de Parcare și Asistentul de marsalier standard, vehiculul poate avea opțional un Asistent de Parcare Professional care poate oferi parcare automată și manevrare de la distanță prin intermediul aplicației mobile. Cu toate acestea, inovația reală vine cu Asistentul de Autostradă, o tehnologie care include primul Asistent de Schimbare a Benzii Active cu confirmare prin privire din lume.

Test drive BMW Seria 5 2024

Designul interior

Interiorul noului Seria 5 își respectă așteptările, oferind un echilibru între confortul Seriei 3 și sofisticarea Seriei 7. Cu sistemul de operare iDrive 8.5 al BMW pe Display-ul Curbat, cu un ecran central de 14,9 inci și un grup de instrumente de 12,3 inci, interfața permite acces mai rapid la funcții de pe ecranul de start. Deși lipsa butoanelor fizice ar putea fi copleșitoare la început, caracteristici precum AirConsole pentru jocuri și bara de interacțiune BMW personalizabilă adaugă la experiența generală.

BMW Seria 5 2024 este tehnologizat la un nivel ridicat, oferind un lux deosebit. BMW a redus numărul de butoane și controale, optând pentru digitalizare. Afișajul curbat BMW îmbunătățește experiența de condus, fiind centrat în jurul șoferului.

De asemenea, un element impresionant este Bara de Interacțiune BMW opțională, care se întinde pe toată lățimea panoului de instrumente și se extinde în panourile ușilor. Acesta este primul model BMW care prezintă un interior complet vegan ca standard.

Test Drive

În cadrul testului nostru de conducere, am avut ocazia să probăm versiunea 520d, oferită de Bavaria Mobility, o companie de închirieri BMW premium, de la care cititorii noștri pot închiria aceeași mașină pentru 132 de euro pe zi.

În ceea ce ne-a plăcut, ne-am bucurat de designul interior, de senzația de lux, de consumul de combustibil și de puterea motorului, precum și de spațiul interior.

În schimb, am fost dezamăgiți de faptul că nu există butoane fizice pe bord, ceea ce înseamnă că trebuie să apăsați de mai multe ori pentru a executa o acțiune simplă. De asemenea, unele butoane pe care le atingeți în mod regulat par ieftine, motorul este un pic prea zgomotos, iar luminile de ambient standard nu par foarte premium.

Concluzie

Cu toate acestea, Seria 5 este un automobil impresionant, care se adresează unui public larg datorită multiplelor sale versiuni și dotări. Fie că ești un fan al mașinilor pe benzină sau diesel, sau că ești gata să faci saltul către mașinile electrice, BMW Seria 5 2024 are ceva de oferit pentru toată lumea.