brand

Ultima versiune Volkswagen Touareg - Primele imagini și detalii

Ultima versiune Volkswagen Touareg - Primele imagini și detalii

Testele finale pentru Volkswagen Touareg facelift se desfăsoară în prezent în nordul Suediei. Vehiculul german este acoperit de camuflaj, însă partea din interior nu este.

La cei cinci ani de la lansarea celei de-a treia generații Touareg, Volkswagen ne prezintă, printre camuflaj, câteva dintre modificările exterioare și, de asemenea, interiorul fără camuflaj. Acesta este un moment important pentru cel mai mare SUV VW din Europa, a cărui primă generație a fost lansată în 2022. De ce? Pentru că aceasta este ultima versiune a facelift-ului lui Touareg și, de asemenea, ultima generație Touareg. Modelul va fi scos din gama Volkswagen, cel puțin în varianta cu motorizări termice.

Volkswagen Touareg facelift va avea un nou design in partea frontală, inclusiv farurile cu tehnologia IQ.LIGHT HD matrix (19.200 micro LED-uri pe fiecare far), care vor aduce o schimbare majoră in ceea ce privește iluminarea, a declarat constructorul german. Aceste faruri sunt unite de siglă printr-o bandă LED și, mai mult, acesta va fi primul VW cu sigla spate luminată (in roșu). Acum, legea europeană permite designerilor să utilizeze acest artificiu estetic, pe care VW l-a folosit anterior pe piețele din SUA și China.

Constructorul german anunță modificări ale setărilor atât la suspendarea clasică, cât și la cea pneumatică. De asemenea, un senzor a fost montat pe plafonul mașinii pentru a fi conectat la sistemul electronic. În cazul în care nu se simte greutatea pe plafon (de ex. un portbagaj extern), sistemele de siguranță activează și ajustează comportamentul vehiculului pentru a-l face mai agil. Cu toate acestea, atunci când senzorul detectează prezența unei incărcături pe plafon, sistemele electronice, în special ESC-ul, acționează în prioritare pentru a asigura siguranța.

Ultima versiune Volkswagen Touareg - Primele imagini și detalii

Volkswagen Touareg facelift oferă accesul la Innovision Cockpit prin intermediul unui display central cu diagonala de 15 inch, comenzi pe volan și comenzi analogice prezente la bord. Controlul vocal a fost îmbunătățit, iar CarPlay și Android Auto sunt disponibile fără fir. Cu toate acestea, exteriorul este încă camuflat.

Încă nu se știe nimic despre motorizări, în afara faptului că PHEV-ul va fi păstrat. Acesta dispune actualmente de un motor V6 de 3 litri care oferă 340 CP, plus un motor electric de 136 CP, alimentat de o baterie cu o capacitate de 14,3 kWh (net). Autonomia electrică oficială este 48 km. Nu se poate exclude ca Face-liftul să aducă modificări minore la acest sistem de propulsie.

Mai multe informații vor deveni disponibile în această vară, când Volkswagen Touareg facelift va fi lansat oficial. Acesta este ultimul model Touareg.