brand

Volkswagen Tayron 2025 este prezentat ca fiind un SUV cu șapte locuri bazat pe Tiguan

Volkswagen Tayron 2025 este prezentat ca fiind un SUV cu șapte locuri bazat pe Tiguan

În urmă cu aproximativ o lună, Volkswagen a confirmat că următoarea generație Tayron va deveni un produs global. În prezent, SUV-ul este vândut în prima sa generație exclusiv în China, dar pentru modelul din a doua generație, acesta va fi disponibil și în Statele Unite și Europa sub diferite denumiri. Se așteaptă ca acesta să ajungă pe piață undeva pe la mijlocul deceniului, deși randarea noastră exclusivă oferă o previzualizare timpurie și precisă a noului Tayron.

În America de Nord, vehiculul va fi comercializat sub numele de Tiguan, în timp ce, în Europa, îl veți vedea ca Tayron atunci când va debuta. Indiferent de denumire, va împărți aceeași platformă MQB Evo cu următoarea generație Tiguan și va avea șapte locuri. Imaginile teaser publicate recent ale celei de-a treia generații Tiguan (vezi în partea de jos a acestui articol) oferă o bază solidă pentru desenele noastre digitale, deși merită să subliniem că cele două vehicule vor avea probabil părți frontale distincte.

Legătura dintre noul Tiguan și Tayron pentru piețele globale ar trebui să fie foarte vizibilă și la capitolul motoare. Așteptați-vă să vedeți o selecție de motoare turbo pe benzină și diesel cuplate la o transmisie cu dublu ambreiaj, precum și un nou sistem de propulsie hibrid plug-in partajat cu alte modele ale Grupului Volkswagen. TSI de 1,5 litri în configurația PHEV va funcționa în tandem cu o transmisie DSG cu șase trepte și va avea un pachet de baterii mai mare, de 25,7 kilowați-oră. Aceleași caracteristici au fost confirmate pentru noua Skoda Superb chiar astăzi.

Volkswagen Tayron 2025 este prezentat ca fiind un SUV cu șapte locuri bazat pe Tiguan

Interiorul noului Tayron se va baza în mare parte pe habitaclul lui Tiguan. Acest lucru înseamnă că vă puteți aștepta la un ecran de 15 inci pe consola centrală pentru sistemul de infotainment și la o gamă largă de sisteme de asistență pentru șofer. În funcție de nivelul de echipare, ar putea fi așteptate caracteristici precum faruri LED matriciale și suspensie adaptivă.

După cum am menționat mai sus, în Statele Unite, Tayron va fi vândut sub denumirea de noul Tiguan, iar o derivată cu cinci locuri, cu aspect de coupe, se pare că este în curs de dezvoltare. Un astfel de vehicul există deja în China sub numele de Tayron X, dar se bazează pe prima generație a SUV-ului cu șapte locuri. Apropo de nume, Tiguan Allspace va înceta să mai existe după ce Tayron va fi lansat în jurul anului 2025.