brand

Volkswagen solicită amânarea standardelor de emisii Euro 7

Volkswagen solicită amânarea standardelor de emisii Euro 7

Volkswagen a solicitat ca implementarea noilor standarde de emisii ale UE să fie amânată cel puțin până în toamna anului 2026, cu puțin peste un an mai târziu decât era planificat, cu scopul ca toate mașinile noi să respecte aceste standarde până în toamna anului 2027.

VW ar putea respecta acest termen cu condiția ca legea să intre în vigoare la jumătatea anului 2024, ceea ce le-ar da constructorilor auto un preaviz de doi ani pentru a începe implementarea standardelor planificate și trei ani pentru a acoperi toate flotele lor noi, a declarat Volkswagen într-un document de poziție.

Țările Uniunii Europene și legiuitorii vor negocia în acest an propunerile Euro 7 privind limitele mai stricte pentru emisiile autoturismelor și pentru camioanele și autobuzele de mare tonaj, inclusiv oxidul de azot și monoxidul de carbon.

Constructorii europeni de automobile se opun reglementărilor propuse privind emisiile, despre care susțin că sunt prea costisitoare și imposibil de implementat la viteza la care se așteaptă Comisia Europeană.

Cu toate acestea, Comisia susține că măsurile sunt necesare cât mai curând posibil pentru a reduce emisiile nocive în timp ce mașinile cu motoare cu combustie rămân pe șosele.

Așteptarea ca noile norme să fie puse în aplicare începând cu iulie 2025 ar duce la o oprire a producției pentru multe modele timp de mai multe luni în întreaga Europă, a declarat VW în documentul său de poziție de joi.

Alte aspecte ale reglementării, cum ar fi limitările privind particulele minuscule provenite de la frânare și uzura pneurilor, ar trebui amânate, a spus Volkswagen, fără a oferi o dată.

"Sunt necesari mai mulți ani de așteptare", se arată în declarație, subliniind lipsa furnizorilor sau a producției industrializate de anvelope care să îndeplinească noile cerințe.