brand

VW va renunța treptat la versiunile de Golf cu motor termic

VW va renunța treptat la versiunile de Golf cu motor termic

Volkswagen nu va dezvolta o nouă generație Golf cu motor cu combustie după ce actualul model va ajunge la sfârșitul ciclului său de viață.

Actuala generație Golf, a opta, va primi o actualizare completă anul viitor. "Acest lucru îl plasează într-o poziție excelentă până la sfârșitul deceniului. Apoi va trebui să vedem cum evoluează segmentul", a declarat șeful mărcii VW, Thomas Schaefer, pentru publicația afiliată Automotive News Europe, Automobilwoche.

"Dacă lumea se va dezvolta complet diferit de ceea ce se așteaptă până în 2026 sau 2027, atunci putem lansa din nou și un vehicul complet nou. Dar nu mă aștept ca acest lucru să se întâmple. Deocamdată, acest lucru nu este planificat", a spus Schaefer.

Modelul Golf este produs din 1974, iar numele său va fi păstrat pentru un vehicul electric cu baterii.

"Este clar că nu vom renunța la nume emblematice precum Golf, Tiguan și GTI, ci le vom transfera în lumea electrică", a spus Schaefer. "Dar cu Golf, în special, trebuie să se potrivească cu genele. Doar numind orice vehicul care nu funcționează. Nu vom face această greșeală", a adăugat el.

Nu va exista un Golf electric până când nu va avea cu adevărat genele Golfului - cum ar fi un acoperiș mai plat în comparație cu hatchback-ul compact full-electric ID3. Acest lucru nu se va întâmpla cel mai devreme până în 2028, a spus Schaefer, când VW va lansa noua sa platformă electrică SSP.

Marca VW va produce mașini complet electrice în Europa doar din 2033, a declarat anterior Schaefer.

Hatchback-ul Golf a fost cel mai bine vândut autoturism din Europa timp de mulți ani, dar popularitatea sa a fost afectată de ascensiunea SUV-urilor și a crossoverelor.

Anul trecut, Golf a fost al doilea cel mai bine vândut model al mărcii VW în Europa, după crossoverul T-Roc, potrivit Dataforce. Marca a vândut 170.689 de Golf-uri, în scădere de la 190.837 în 2021. Vânzările T-Roc au fost de 174.663, în scădere de la 181.377. Vânzările de ID3 au fost de 52.391, în scădere de la 67.941.