brand

Volkswagen renunță la T-Roc Cabriolet

Volkswagen renunță la T-Roc Cabriolet

Volkswagen nu va înlocui versiunea Cabriolet a modelului T-Roc când va lansa noua versiune a SUV-ului mic anul viitor.

Lansat în 2017, Volkswagen T-Roc a devenit rapid unul dintre cele mai vândute modele ale mărcii. În 2020, a fost adăugată o versiune Cabriolet, care a primit recenzii mixte de la critici și consumatori. Cu toate acestea, versiunea Cabriolet a reușit să câștige un loc în topul vânzărilor de mașini decapotabile din Europa.

În ciuda succesului inițial, Volkswagen a anunțat că nu va înlocui versiunea Cabriolet a modelului T-Roc când va lansa noua versiune a SUV-ului mic anul viitor. Acest lucru va lăsa marca fără un model decapotabil și va reduce și mai mult disponibilitatea mașinilor cu acoperiș moale în Europa.

Motivul acestei decizii a fost explicat de Kai Grunitz, șeful dezvoltării mărcii VW, în cadrul evenimentului tech CES 2024 de la Las Vegas. Acesta a afirmat că "există doar un grup de clienți foarte mic pentru cabriolet". În plus, Grunitz a subliniat că noua versiune a modelului T-Roc va fi ultima variantă cu motor cu ardere internă a mărcii Volkswagen.

Potrivit datelor de la analistul de piață Dataforce, T-Roc a fost a treia cea mai vândută mașină în Europa anul trecut după 11 luni cu 191,015 înregistrate. În același timp, versiunea Cabriolet a avut vânzări de 11,693, fiind a doua cea mai vândută mașină decapotabilă din Europa, după Mini Cabriolet de la BMW.

Noul T-Roc va fi construit pe platforma MQB Evo, care stă la baza și facelift-ului viitorului Golf, precum și a noilor modele Passat și Tiguan. Aceasta ar putea permite Volkswagen să adauge tehnologii precum un sistem de propulsie hibrid plug-in și suspensii adaptive. De asemenea, se așteaptă ca VW să înlocuiască butoanele fizice pentru funcții precum încălzirea cu butoane digitale pe un ecran tactil mare de 12.9 inch.

Schimbarea strategiei Volkswagen reflectă tendințele actuale de pe piața auto, unde interesul pentru mașinile decapotabile este în scădere. Totuși, decizia de a nu înlocui versiunea Cabriolet a modelului T-Roc stârnește întrebări despre viitorul segmentului de mașini decapotabile în cadrul mărcii Volkswagen.