brand

Volkswagen anunță oficial renunțarea la cutia manuală pentru următoarea versiune de Golf

Volkswagen anunță oficial renunțarea la cutia manuală pentru următoarea versiune de Golf

Ultima versiune a Volkswagen Golf, una dintre cele mai apreciate mașini din lume, va pierde pentru prima dată în istoria sa de 50 de ani cutia de viteze manuală. Aceasta este doar una dintre modificările majore pe care Volkswagen le aduce modelului său cel mai bine vândut.

"Conceptul general al Golf-ului este în continuare excelent, așa că nu am avut nevoie să schimbăm mult la vehicul" - Kai Grünitz, șeful dezvoltării tehnice la VW.

De ce dispare cutia manuală?

Una dintre principalele motive pentru care Volkswagen a ales să renunțe la cutia de viteze manuală este reprezentat de noile reguli de emisii Euro 7. Deși recent UE a decis să relaxeze aceste reglementări, VW a trebuit să înceapă dezvoltarea mașinii înainte de a avea o înțelegere clară a regulilor Euro 7.

Un alt motiv important este preferința clienților: 95% dintre cumpărătorii modelului GTI anterior au optat pentru cutia de viteze DSG. Prin urmare, cererea limitată pentru cutia de viteze manuală a contribuit la decizia de a trece exclusiv la DSG.

Ce aduce nou Golf MK8.5?

Volkswagen a prezentat interiorul noului Golf la CES în Las Vegas, înainte de dezvăluirea completă a mașinii pe 24 ianuarie. Deși exteriorul mașinii a rămas camuflat, acesta indică următoarea versiune a GTI.

Volkswagen a abordat plângerile consumatorilor cu privire la interiorul Golf-ului de generația a opta, inclusiv îmbunătățirea software-ului problematic și adăugarea iluminării la contoarele de sub ecranul tactil.

Noul Golf folosește actualizarea Evo a platformei de motoare cu ardere internă MQB a grupului VW, care stă la baza noilor VW Passat și VW Tiguan.

Mașina utilizează ceea ce VW numește arhitectura digitală MIB4 (matricea modulară de infotainment de generația a 4-a) pentru afișajele sale de bord și ecranele centrale, care, potrivit companiei, reacționează mai rapid decât versiunile anterioare.

Este clar că Volkswagen își îndreaptă atenția către viitor, adoptând tehnologii noi și îmbunătățite. Cu toate acestea, pentru fanii cutiei de viteze manuale, decizia de a renunța la aceasta în favoarea DSG-ului poate fi o dezamăgire. În final, succesul noului Golf va depinde de cum va fi primit de public și de cât de bine se vor adapta aceste modificări la nevoile și preferințele acestora.