brand

Debutează Volkswagen ID.X Performance Concept! Un EV de 550 CP!

Debutează Volkswagen ID.X Performance Concept! Un EV de 550 CP!

Viitoarea ofensivă de electrificare a Volkswagen include o gamă de EV-uri de performanță. Tocmai am văzut ID. GTI la München și știm că ID. Buzz și ID.3 vor primi amândouă îmbunătățiri de performanță, grație noii embleme GTX de la VW.

Dar acum, VW se concentrează pe performanțe cu un concept auto dedicat, denumit ID.X Performance. Bazat pe sedanul ID.7, ID.X Performance are foarte puține lucruri în comun din punct de vedere vizual cu omologul său pietonal, în afară de o formă de bază.

Partea frontală prezintă o transformare feroce, cu o grilă neagră mare la baza barei de protecție și guri de aerisire asortate la fiecare colț. Există, de asemenea, un difuzor din fibră de carbon și un ornament roșu asemănător cu cel de la GTI care învăluie întregul vehicul. Plasticul negru masiv acoperă pasajele roților, care adăpostesc un set de jante sport de 20 de inci cu cauciuc special de curse.

Debutează Volkswagen ID.X Performance Concept! Un EV de 550 CP!

Partea din spate are un spoiler spate masiv deasupra capacului portbagajului, cu un difuzor generos din fibră de carbon la baza barei de protecție, iar aceeași țeavă roșie din partea din față și din părțile laterale ale mașinii se extinde și în partea din spate. Întreaga mașină este așezată cu 2,4 inci (60 de milimetri) mai jos decât tradiționalul ID.7.

În ceea ce privește performanțele, conceptul ID.X folosește omniprezenta arhitectură MEB care stă la baza aproape tuturor EV-urilor moderne VW, cu două motoare electrice care îi conferă o putere totală de 550 de cai putere (411 kilowați). Și, la fel ca ID.7, conceptul ID.X Performance are o capacitate de încărcare rapidă în curent continuu de 200 de kilowați.

Desigur, nu există nicio confirmare că acest concept va ajunge vreodată în producție, dar VW a confirmat deja (și a prezentat) un ID.7 GTX mai fierbinte, cu accente agresive, aerodinamică îmbunătățită și, sperăm, mai multă putere. Între timp, conceptul ID.X Performance va fi expus la expoziția internațională ID. Treffen, care are loc în Locarno, Elveția, până pe 9 septembrie.