brand

Volkswagen ID. Buzz LWB aduce mai mult din toate

Volkswagen ID. Buzz LWB aduce mai mult din toate

Monovolumul complet electric oferă spațiu pentru până la șapte persoane și un compartiment mare pentru bagaje, datorită unui ampatament mai lung cu 9,8 inch (250 de milimetri) față de modelul standard. Identitatea. Buzz LWB are un ampatament generos de 3.239 mm (127,5 in) și o lungime totală de 4.962 mm (195,3 in).

Cei aproape 10 inci de ampatament suplimentar sunt distribuiți între ușile glisante, care au fost lărgite cu 7,5 inci (192 mm), și zonele mai lungi cu 2,3 inci (580 mm) dintre stâlpii C și roțile din spate.

Din punct de vedere stilistic, modelul ID. Buzz LWB arată cam la fel ca modelul cu ampatament standard, deși ampatamentul mai lung îmbunătățește proporțiile - cel puțin pentru această pereche de ochi. Lățimea și înălțimea rămân neschimbate la 78,1 in (1.985 mm) - fără oglinzi exterioare - și, respectiv, 75,8 in (1.927 mm).

Coeficientul de rezistență la înaintare este de 0,29, iar Volkswagen spune că aceasta este o valoare "foarte bună" pentru un monovolum. O nouă caracteristică exterioară - dar numai în America de Nord - este logo-ul Volkswagen iluminat pe partea din față.

Efectul ampatamentului extins este însă mai spectaculos la interior. Asta deoarece creează spațiu suplimentar pentru un al treilea rând de scaune, un compartiment pentru bagaje mai încăpător și o nouă baterie mai mare, de 85 de kilowați-oră (capacitate netă), care permite o autonomie mai mare.

Începând cu scaunele, ID. Buzz LWB oferă configurații cu cinci, șase și șapte locuri. Scaunele din față sunt prevăzute standard cu cotiere reglabile pe partea interioară (cotierele exterioare sunt opționale). Versiunile de top ale scaunelor sunt reglabile electric pe 12 direcții și au, de asemenea, funcție de masaj și memorie. În America de Nord, rândul din față va fi echipat, de asemenea, cu un nou sistem de climatizare a scaunelor.

Cel de-al doilea rând de scaune este prevăzut standard ca banchetă pentru trei pasageri, cu spătare rabatabile fracționat 40/60. Unghiul spătarului poate fi reglat cu 16 grade, iar bancheta poate glisa înainte și înapoi cu 7,9 inci (200 mm), fie complet, fie pe secțiuni. Scaunele exterioare sunt disponibile opțional ca scaune încălzite. Opțional, pentru al doilea rând pot fi selectate două scaune individuale, inclusiv cotiere.

Al treilea rând de scaune este format din două scaune individuale care pot fi îndepărtate complet atunci când este necesar. Al treilea rând este standard în SUA, dar opțional în Europa și Canada.

În ceea ce privește spațiul din portbagaj, ID. Buzz LWB este unul dintre puținele vehicule electrice care poate găzdui cu ușurință echipamente de parapantă, biciclete și plăci de surf atunci când al doilea și al treilea rând de scaune sunt rabatate - rezultând o capacitate maximă de încărcare de până la 87,2 picioare cubice (2.469 litri).

În configurația cu cinci locuri, portbagajul are o capacitate de 47,3 picioare cubi (1.340 L) atunci când este încărcat până la marginea superioară a spătarelor - cu 7,7 picioare cubi (219 L) mai mult decât în cazul modelului cu ampatament standard. Cu șapte persoane la bord, portbagajul ID. Buzz are un volum al portbagajului de 10,8 mc (306 L) în spatele celui de-al treilea rând de scaune.

Volkswagen ID. Buzz LWB aduce mai mult din toate

Modelul ID. Buzz LWB va introduce noi caracteristici la interior, cum ar fi un head-up display și un sistem de infotainment îmbunătățit, alimentat de cel mai recent software ID. cu o nouă interfață grafică și un meniu reînnoit. Un nou afișaj de 12,9 inchi promite o operare mai simplă, mai intuitivă și mai personalizabilă; acesta funcționează împreună cu un panou de instrumente digitale de 5,3 inchi, controlat de pe volanul multifuncțional.

În plus, glisoarele tactile ale afișajului principal pentru funcții precum temperatura și setările de volum vor fi de acum înainte iluminate. Apropo, habitaclul este prevăzut cu iluminare ambientală în 10 culori ca standard sau 30 de culori ca opțiune pentru ID-ul lung. Buzz.

De asemenea, nou este și plafonul panoramic cu geam inteligent și o suprafață transparentă de 1,5 metri pătrați (16,1 picioare pătrate). Este cel mai mare acoperiș de sticlă de până acum de la Volkswagen - acoperă complet primul și al doilea rând de scaune - și dispune de o nuanțare controlată electronic.

În plus, ID. Buzz LWB introduce geamuri glisante ale ușilor care alunecă electric spre interior atunci când sunt deschise. În funcție de echipare, ușile glisante și hayonul se deschid și se închid, de asemenea, electric.

Trecând la grupul motopropulsor, modelul VW ID. Buzz LWB va fi disponibil cu două dimensiuni de baterii: un pachet de 82 kWh (77 kWh utilizabili) și o nouă baterie de 91 kWh (85 kWh utilizabili). Constructorul auto nu a dezvăluit estimările privind autonomia, dar a precizat că noua unitate de tracțiune pe puntea spate APP550 va fi oferită și în ID. Buzz.

Furnizând 210 kilowați (282 de cai putere) și un cuplu de 413 lire-picior (560 Newton-metri) către roțile din spate, noua unitate de propulsie crește viteza maximă la 160 de kilometri pe oră (100 de mile pe oră) și reduce timpul de la 0 la 100 de km/h (62 de mile pe oră) la 7,9 secunde. Dacă acest lucru nu este suficient de rapid, versiunea GTX cu tracțiune integrală va debuta mai târziu, în 2024, cu o putere de 250 kW (335 CP) și un timp 0-62 mph de 6,4 secunde.

Identitatea VW. Buzz LWB va aduce, de asemenea, o capacitate mai rapidă de încărcare rapidă DC de până la 200 kW, permițând bateriei mari să se încarce de la 10 la 80 la sută în doar 25 de minute. Un nou sistem de management termic permite precondiționarea bateriei, în timp ce o nouă pompă de căldură va crește eficiența în timpul iernii.