brand

Volkswagen Golf R 333 Limited Edition: O ediție limitată de 333 de mașini cu 333 CP

Volkswagen Golf R 333 Limited Edition: O ediție limitată de 333 de mașini cu 333 CP

Volkswagen Golf R 333 Limited Edition, ultima versiune a cunoscutei game de performanță Golf, a fost dezvăluită recent, într-o versiune de serie limitată la numai 333 de unități. Această ediție specială se remarcă prin puterea crescută a motorului de 333 CP (cavalli putere), precum și prin aspectul său unic, bogat în detalii. În acest articol, vom explora detaliile care fac din Volkswagen Golf R 333 Limited Edition o mașină deosebită, precum și particularitățile tehnice care o diferențiază de alte modele din gama Volkswagen Golf R.

Volkswagen Golf R 333 Limited Edition este echipat cu un motor turboalimentat de 2.0 litri TSI, care dezvoltă 333 CP (245 kW) și un cuplu de 420 Nm (309 lb-ft), asemănător cu modelul Golf R obișnuit. Acest motor îi permite să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4,6 secunde, cu o zecime de secundă mai rapid decât modelul standard Golf R. În plus, viteza maximă a acestei ediții limitate este de 270 km/h (168 mph), datorită limitatorului de viteză electronic eliberat de către producător.

Volkswagen Golf R 333 Limited Edition se distinge prin culoarea sa vibrantă, denumită Lime Yellow Metallic, și prin detaliile negre care contrastează cu aceasta. Pe lângă acestea, modelul beneficiază de sigla "R" de culoare albastră și de inscripția "333" care evidențiază exclusivitatea acestei ediții limitate. Totodată, mașina este echipată cu jante negre de 19 inch, model Estoril, înfășurate în anvelope semi-slick.

Interiorul Volkswagen Golf R 333 Limited Edition este la fel de impresionant ca și exteriorul, cu o placă numerotată individual montată pe partea pasagerului a bordului, pentru a sublinia și mai mult caracterul unic al modelului. În plus, această ediție limitată vine cu toate dotările de top, inclusiv faruri LED matrix, sistem de control al vitezei adaptiv (cu funcție stop & go) și un sistem audio Harman Kardon de 480 de wați.

Un alt aspect deosebit al Volkswagen Golf R 333 Limited Edition îl reprezintă sistemul de evacuare R Performance, dezvoltat de Akrapovič. Acesta este echipat cu amortizoare din titan la partea din spate a mașinii, care îmbunătățesc performanțele și conferă un sunet plăcut motorului.

Volkswagen Golf R 333 Limited Edition: O ediție limitată de 333 de mașini cu 333 CP

Volkswagen Golf R 333 Limited Edition beneficiază de o transmisie DSG cu software recalibrat, care face schimbările de viteze mai rapide și mai agresive. În plus, modelul este echipat cu sistemul de tracțiune integrală 4Motion al Volkswagen, care lucrează împreună cu un diferențial cu vectorizare de cuplu la puntea spate. Acest sistem permite controlul mai bun al mașinii în viraje și îmbunătățește agilitatea acesteia.

Nu se știe încă dacă Volkswagen Golf R 333 Limited Edition va fi echipat standard cu sistemul de suspensie activă DCC, care a fost opțional pe modelele anterioare, inclusiv pe ediția R 20 Years. Totuși, este de așteptat ca această ediție limitată să beneficieze de aceeași tehnologie de frânare ca și celelalte modele Golf R, cu etriere de frână albastre și discuri ventilate.

Volkswagen va începe să accepte comenzi pentru Golf R 333 Limited Edition în Germania începând cu data de 2 iunie, iar producția este programată să înceapă în septembrie. Primele livrări către clienți sunt planificate pentru luna octombrie, când Volkswagen va organiza un eveniment special pentru cumpărători la complexul său Autostadt din Wolfsburg.

Volkswagen Golf R 333 Limited Edition va avea un preț de €76.410 în Germania, ceea ce reprezintă o sumă destul de mare, având în vedere că modelul Golf R 20 Years Edition a avut un preț de pornire de €59.995. Cu toate acestea, exclusivitatea și performanțele superioare ale acestei ediții limitate justifică diferența de preț.

Volkswagen Golf R 333 Limited Edition reprezintă o ofertă atractivă pentru fanii mărcii germane și pentru cei pasionați de performanță și exclusivitate. Cu o putere crescută, un design atrăgător și o serie de dotări de top, această ediție limitată promite să cucerească inimile celor care vor avea șansa să o conducă pe drumurile publice sau pe pistă. Cu toate acestea, disponibilitatea restrânsă și prețul ridicat al modelului vor face ca Volkswagen Golf R 333 Limited Edition să rămână un vis pentru mulți dintre pasionații auto.