brand

Volkswagen face aluzie la o mașină sport electrică cu 680 de cai putere

Volkswagen face aluzie la o mașină sport electrică cu 680 de cai putere

Concepte incitante precum W12 Nardo și acest XL Sport cu motor Ducati V2 nu au ajuns din păcate niciodată în producție, dar Volkswagen nu renunță încă la mașinile sport. Este prea târziu pentru un model de serie de la Wolfsburg cu motor cu combustie, așa că trebuie să căutați un vehicul care să îi atragă pe entuziaști să devină pur electric. Nu vorbim de modele cu sigla GTX, ci mai degrabă de un vehicul de performanță legitim.

Ascunsă într-un comunicat de presă, de altfel fad, despre aducerea integrală a dezvoltării trenurilor de rulare electrice în cadrul companiei, se află o știre despre posibilitatea unui tren de rulare serios de puternic pentru o aplicație pentru o mașină sport. Pe lângă dezvoltarea propriilor celule de baterii și motoare electrice, VW a preluat acum dezvoltarea invertoarelor de impulsuri și a sistemelor de management termic. Acest lucru deschide posibilitatea de a crea un set de instrumente modulare care poate fi adaptat la vehiculele electrice obișnuite și la mașinile sport.

În acest scop, VW lucrează deja la această tehnologie promițătoare și spune că o va avea pregătită pentru următoarea generație de vehicule electrice, care va fi susținută de o evoluție a platformei MEB actuale. Marca germană spune că va fi posibilă o potențială mașină sport cu emisii zero cu peste 500 de kilowați. Asta înseamnă 680 de cai putere, ceea ce se ridică la nivelul unui Porsche Taycan Turbo.

Cunoscută la nivel intern sub numele de MEB Evo, platforma revizuită va ajuta VW să reducă costurile legate de dezvoltare cu până la 20 la sută. Trebuie să fim realiști aici, deoarece compania are pești mai mari de prăjit. În consecință, așteptați-vă ca mai multe SUV-uri, sedanuri și hatchback-uri orientate spre volum să ajungă pe piață înainte ca o mașină sport să fie adăugată în portofoliu. Între timp, viitorul ID. Buzz GTX și ID.3 GTX vor trebui să fie suficiente, alături de modelele deja disponibile ID.4 GTX și ID.5 GTX.

Dacă ne uităm la Grupul VW în ansamblu, prima mașină sport electrică dedicată va sosi în 2025, când Porsche va introduce înlocuitorul lui 718 Boxster/Cayman.