brand

Volkswagen crește prețurile pentru mașinile cu motoare convenționale

Volkswagen crește prețurile pentru mașinile cu motoare convenționale

Volkswagen a vândut mașini termice în Germania la prețuri mai mari. Care sunt modelele afectate de această majorare de prețuri?

În Germania, Volkswagen a majorat prețurile pentru mașinile sale pe combustie, ca reacție la inflația înregistrată. Costul vehiculelor care se încadrează în această categorie s-a majorat în mod semnificativ, așa cum a relatat Carscoops.

Volkswagen a anunțat dealerilor că va crește prețurile din cauza majorării costurilor pentru materii prime, energie și echipamente. Media modelelor sale cu motoare clasice va fi ridicată cu 4,4%. Acest lucru se va aplica și modelului Golf, precum și Tiguan, Passat wagon, Polo și T-Roc.

Volkswagen nu se poate abține de la inflația ridicată. Chiar și în ciuda faptului că încearcă să lucreze eficient prin contracte pe termen lung, acoperirea tranzacțiilor și creșterea eficienței, compania nu poate să compenseze în totalitate aceste costuri, a menționat ea.

Germania a fost martorul unei majorări a prețurilor produselor Volkswagen

Pentru VW Polo entry-level, prețul se pare că va crește cu 905 euro, o creștere de 4,5%. În același mod, Golful va fi cu 1.585 de euro mai scump, cu 5,36% față de prețul inițial. Și T-Roc va fi acum cu 1.455 de euro, mai scump cu 5,98%, iar Arteon Shooting Brake va începe de la 42.270 de euro, cu 4,38% mai mult decât înainte. Noile tarife vor intra în vigoare pe data de 23 februarie, așa cum a raportat Automobilwoche.

Reprezentanții au arătat o mare preocupare cu privire la majorarea tarifelor și au sugerat ca Volkswagen să le reducă din cauza îndoielilor cumpărătorilor. Un vânzător a declarat că este "socat" de creșterea prețurilor și că înregistrările sale de vânzări au scăzut.

Antje Woltermann, reprezentant al asociației German Motor Trade (ZDK), a declarat că comenzile primite au lăsat de dorit. Producătorii își pun întrebarea dacă prețurile lor rămân pe linia cererii din piață.