brand

Volvo EX90 Excellence a fost dezvăluit Salonul Auto de la Shanghai

Volvo EX90 Excellence a fost dezvăluit Salonul Auto de la Shanghai

În luna noiembrie, Volvo a prezentat EX90, un SUV electric cu trei rânduri, luxos și plin de tehnologie, care va servi drept model de top. Pentru consumatorii care caută un plus de confort, au prezentat acum, la salonul de la Shanghai, EX90 Excellence, cu două rânduri și patru locuri.

Modelul Volvo a suferit câteva modificări majore, în special în ceea ce privește cel de-al treilea rând de scaune. În locul acestuia, două scaune individuale cu pernele aferente sunt situate unul lângă altul, despărțite de o consolă. Această consolă dispune, de asemenea, de un frigider suficient de mare pentru a încadra un container mare.

Consola din mijloc, care conține lemn natural, are un cristal Orrefors de dimensiuni considerabile care gestionează distribuitorul de parfumuri. În plus, aceasta are un panou de control pentru scaunele încălzite și cu masaj, atmosfera fiind îmbogățită și mai mult prin includerea iluminatului ambiental. EX90 este tapițată într-un amestec de lână sau într-o țesătură Nordico realizată din materiale reciclate, precum sticlele PET.

Exteriorul lui Volvo EX90 Excellence a suferit doar ușoare modificări, fiind adăugată o vopsea în două tonuri pentru mai mult farmec. Jante forjate de 22 de inci, cu design aerodinamic, au fost instalate de producător pe SUV.

Volvo EX90 Excellence a fost dezvăluit Salonul Auto de la Shanghai

EX90 Excellence se mândrește cu aceeași tehnologie avansată ca și versiunea cu trei rânduri. Acesta este echipat cu funcții de siguranță și senzori pentru a urmări ocupanții și mediul înconjurător. De asemenea, este dotat standard cu o conexiune 5G, precum și cu un ecran central de 14,5 inch pentru infotainment și alte funcții ale vehiculului.

China este prima țară care primește modelul Volvo EX90 Excellence. Potrivit lui Bjorn Annwall, director comercial și director executiv adjunct, "piața chineză are o mare importanță pentru firma noastră, iar această mașină a fost special creată pentru a corespunde cerințelor pentru vehicule de înaltă clasă, cu șofer." Se crede că SUA și China vor începe să producă EX90 în al patrulea trimestru al anului.

Volvo EX90 a fost lansat cu o baterie gigantică de 111 kWh și o configurație cu două motoare cu tracțiune integrală. La apogeu, SUV-ul poate atinge 496 CP și un cuplu de 671 lb-ft. Potrivit constructorului auto, EX90 Excellence ar trebui să ofere o autonomie de până la 650 km, conform standardelor de testare din China.