brand

Volkswagen Golf 2024: Design îmbunătățit și tehnologie avansată

Volkswagen Golf 2024: Design îmbunătățit și tehnologie avansată

Noua versiune a popularului Golf de la Volkswagen, denumită Mk8.5, a fost lansată, aducând îmbunătățiri semnificative la nivel de design exterior, motorizare și tehnologie. Deși concurența din segmentul compact este acerbă, Golf continuă să fie un nume sonor în lumea auto.

Față de designul minimalist al predecesorului său, Mk8.5 aduce un aspect mai îndrăzneț, cu linii mai bine definite și un front mai agresiv. Modificările includ noi semnături luminoase LED atât în față cât și în spate, un bumper frontal redesenat cu o grilă inferioară revizuită, precum și un logo frontal iluminat. S-au adăugat, de asemenea, cinci noi designuri de jante din aliaj și patru noi finisaje de vopsea metalizată.

Interiorul mașinii a suferit o serie de modificări. Compania germană a anunțat că hardware-ul și software-ul sistemelor infotainment ale Golf sunt complet noi. Ecranul tactil central din versiunea de bază va avea 10.4 inch, în timp ce versiunile superioare vor beneficia de un ecran chiar mai mare, de 12.9 inch. De asemenea, s-au adăugat noi controale de temperatură și de volum sub ecranul central. Acestea sunt tot de tip touch-slider, dar acum sunt iluminate, astfel încât să poată fi utilizate și pe timp de noapte.

Gama Golf va începe cu modelul eponim 'Golf'. Acest model de bază vine standard cu controlul climatului, pornire fără cheie, controlul vitezei de croazieră, senzori de parcare față și spate, cel mai mic dintre cele două noi ecrane infotainment, conectivitate wireless Apple CarPlay și Android Auto și un 'cockpit digital'.

Versiunea Break a modelului Golf va beneficia de aceleași modificări vizuale, mecanice și interioare ca și hatchback-ul. Această versiune va fi disponibilă cu aceleași motorizări pe benzină și diesel, dar, ca și înainte, nu va exista o versiune Estate Golf GTI, nici un model PHEV.

Volkswagen Golf 2024: Design îmbunătățit și tehnologie avansată

Partea superioară a gamei Golf este ocupată de modelul GTE plug-in hybrid și de hot hatch-ul GTI. Acestea primesc un design exterior mai agresiv, cu o grilă mai mare cu inserții de tip fagure și prize de aer mai proeminente.

Gama de motorizări a modelului Golf a fost, de asemenea, actualizată pentru 2024. Cea mai mare schimbare ajunge la GTE, care beneficiază de a doua generație a sistemului plug-in hybrid al Volkswagen. Acesta înlocuiește vechiul motor pe benzină de 1.4 litri cu unul de 1.5 litri TSI, iar bateria crește în dimensiune de la 10.6kWh la 19.7kWh.

Noua versiune a Volkswagen Golf aduce o serie de îmbunătățiri semnificative care îi vor menține relevanța într-un segment competitiv. Cu un design exterior îmbunătățit, o gamă de motorizări actualizată și un sistem infotainment nou, Golf Mk8.5 se anunță a fi o propunere atractivă pentru cumpărătorii de mașini compacte.