brand

Volkswagen ID. Conceptul GTI a fost dezvăluit, anticipând viitorul hot hatch electric

Volkswagen ID. Conceptul GTI a fost dezvăluit, anticipând viitorul hot hatch electric

Sunteți pregătiți pentru ca hot hatchback-ul prin excelență să devină electric? Volkswagen pregătește segmentul cu modelul său cu tematică retro ID. GTI Concept la IAA Mobility 2023, care încearcă să facă legătura între cei 48 de ani de istorie a GTI cu motoare cu combustie și viitorul electric al VW.

Dacă mașina roșie prezentată aici vă pare cunoscută, probabil că vă gândiți la VW ID. 2all Concept care a debutat la începutul acestui an. Asemănarea nu este întâmplătoare - designerii Volkswagen au avut de fapt GTI în minte în timp ce proiectau acel concept și, ca atare, veți regăsi cam aceleași caracteristici aici, deși împodobite cu negru și roșu. Există fascii mai sportive în față și în spate, iar acesta se deplasează pe roți care se inspiră din GTI Mk1. Luminile spate sunt mai întunecate, iar o aripă deasupra trapei se îmbină cu ornamentele negre din jurul geamului. Grila este, de asemenea, înnegrită cu ornamente roșii și, bineînțeles, veți găsi marca GTI peste tot.

În acest moment, ne-ar plăcea să vă povestim despre motivația de sub pielea acestui hatchback roșu aprins. Deocamdată, VW nu are nimic de spus în afară de faptul că este vorba de un tren de propulsie cu un singur motor, de înaltă performanță, care dispune de un diferențial electronic de blocare pentru roțile din față. De asemenea, oferă o gamă largă de personalizare prin intermediul GTI Experience Control, care poate ajusta totul, de la suspensie la senzația de direcție, sunet și chiar poate crea puncte de schimbare a treptelor de viteză simulate pentru a imita GTI-urile din deceniile trecute.

Vorbind de decenii trecute, veți găsi mai multe bunătăți retro la interior, și nu doar cu scaunele în carouri. Identitatea. 2all, interiorul digital cu două ecrane duble se păstrează, dar VW oferă mai multe setări pe ID. GTI Concept, inclusiv afișaje clasice ale indicatoarelor. Ai chef de o croazieră într-un Mk2 GTI? Puteți să o configurați și, dacă se întâmplă să vă aflați, de exemplu, pe Nurburgring, un head-up display augmentat va proiecta o schiță a circuitului în colțul inferior al parbrizului. Între timp, pasagerul poate urmări timpii pe tur ... proiectați tot pe parbriz.

Nu se știe dacă o astfel de tehnologie va ajunge în producție, dar VW spune că aspectul interior cu ecranul central de 12,9 inch, ecranul de 10,9 inch pentru șofer și sortimentul de comenzi fizice sunt elemente aproape de producție. De asemenea, producătorul auto declară categoric și ID-ul. GTI Concept este o "primă privire asupra viitorului interesant al GTI, deoarece s-a luat decizia ca acesta să intre în producție". Și, deși acest concept se concentrează pe performanță, VW ne reamintește că este totuși un hatchback practic, capabil să transporte cinci persoane și 17,3 metri cubi de lucruri în portbagaj.

Când va deveni acest concept realitate? Acesta este, de asemenea, un subiect despre care VW nu este gata să vorbească încă. Dar puteți avea o idee despre viitor la IAA Mobility 2023, unde va fi prezentat ID. GTI Concept va fi expus începând cu 5 septembrie.