brand

Un raport sugerează că Volkswagen Tiguan Allspace va fi înlocuit de Tayron cu șapte locuri

Un raport sugerează că Volkswagen Tiguan Allspace va fi înlocuit de Tayron cu șapte locuri

Volkswagen Tayron, un crossover compact creat de joint-venture-ul dintre FAW-VW, se află pe piața din China din 2018. Acesta are o opțiune de stil coupe, Tayron X, iar ambele modele se bazează pe platforma MQB și pot fi găsite doar în RPC. Un articol din Autocar India sugerează, însă, că următoarea versiune a lui Tayron ar putea avea o soartă diferită.

Sursa afirmă că VW intenționează să facă din Tayron un model disponibil pe scară largă pentru a înlocui Tiguan cu ampatament lung, care este comercializat cu denumirile "L" și "Allspace". Acest SUV va fi plasat între următoarea generație Tiguan și Touareg facelift și va fi analog cu cea de-a doua generație Skoda Kodiaq. Se zvonește că producția acestui vehicul va începe în Germania în 2021 și că va fi vândut nu doar în Europa și India, ci potențial și în alte țări.

Acest model special al Volkswagen oferă un design unic și modern. Are o gamă impresionantă de caracteristici, inclusiv un sistem avansat de infotainment și un motor puternic. Acest vehicul oferă o călătorie lină și plăcută, cu manevrabilitatea și confortul său superior. Tayron este alegerea perfectă pentru cei care caută o mașină elegantă și captivantă.

Un document intern obținut de Automotive News Europe la sfârșitul anului 2020 și coroborat de raportul Autocar India afirmă că SUV-ul Volkswagen se va baza pe modelul Tayron produs în prezent în China și fabricat la Wolfsburg începând cu 2024. Această mișcare este menită să elimine necesitatea de a importa Tiguan extins de la fabrica mexicană din Puebla.

Nu se știe dacă Tiguan, mai mare, va cunoaște o generație succesivă în anumite zone sau dacă Tayron îi va lua locul complet. Retrospectiv, ar fi trebuit să ne așteptăm la acest lucru după ce directorul general al VW, Thomas Schafer, a declarat lansarea lui Tayron în 2024 în context european într-un interviu acordat Automobilwoche la începutul lunii. El a precizat că Tayron va fi unul dintre ultimele modele VW din Europa care vor fi propulsate de motoare cu combustie.