brand

Generația următoare de Dacia Sandero va avea o opțiune electrică

Generația următoare de Dacia Sandero va avea o opțiune electrică

Într-un interviu recent, CEO-ul Dacia, Denis Le Vot, a dezvăluit că viitoarea generație Dacia Sandero va avea o variantă 100% electrică. Acest anunț vine într-un moment în care Europa se îndreaptă spre o eră în care vânzările vor fi dominate de mașini cu zero emisii. Noua variantă electrică Sandero este așteptată să fie lansată în 2027 sau 2028.

Cu 235.839 de unități vândute în 2023, Sandero a fost al doilea cel mai bine vândut automobil în Europa, depășit doar de Tesla Model Y. Deși actuala generație Sandero a fost lansată în 2020, la fel ca și strategia Dacia de a folosi tehnologie ușor mai veche, nu are o opțiune electrificată. Aceasta se va schimba atunci când va apărea noua generație.

După lansarea noii generații Sandero, Dacia se va confrunta cu întrebări despre următoarea generație de SUV-uri Duster, care va fi programată în jurul anului 2032. Generația Duster care va fi lansată în această primăvară în Europa este un vehicul complet nou, cu propulsie hibridă, pe o platformă Renault-Nissan mai modernă, CMF-B, aceeași platformă care stă la baza modelului Sandero.

CEO-ul Dacia a declarat că „noua generație Sandero va fi o mașină enormă”, adăugând că modelul hatchback va beneficia de munca de dezvoltare realizată de Grupul Renault pe mașinile electrice mici, inclusiv Renault 5 lansat la Geneva și viitoarea Renault 4 SUV mic. Le Vot a spus că brandul decide încă dacă să rămână în segmentul minicar după ce Dacia Spring, minicarul electric, își va încheia ciclul de viață.

În concluzie, este sigur că Dacia se îndreaptă spre un viitor electrificat. Cu lansarea viitoare a noii generații Sandero, Dacia nu numai că își va consolida poziția pe piața europeană, dar va face și un pas important în direcția mobilității ecologice accesibile. Este un moment interesant pentru fanii brandului și pentru industria auto europeană în ansamblu.

„Nu este vorba despre segmentul A- sau B [minicar sau mic], ci despre aducerea mobilității electrice accesibile pe piață”, a declarat Le Vot.

Cu progresele recente în tehnologia bateriilor și cu reglementările UE care încurajează tranziția la vehiculele electrice, viitorul Dacia Sandero arată mai strălucitor ca niciodată.