brand

Următoarea generație de Apple CarPlay va oferi suport pentru 3 ecrane

Următoarea generație de Apple CarPlay va oferi suport pentru 3 ecrane

În cadrul WWDC 2022, Apple a dezvăluit viitorul său sistem CarPlay, care va oferi o integrare și o personalizare mai cuprinzătoare pentru vehicule. Acesta va permite mai multe funcții pentru șoferi, inclusiv instrumente de bord virtuale pe mai multe ecrane.

Apple nu a dezvăluit încă întreaga sferă de aplicare a sistemului CarPlay reînnoit, dar ceea ce a fost dezvăluit până acum pare foarte promițător. Acesta se extinde dincolo de ecranul tradițional de infotainment pentru a cuprinde afișaje digitale ale instrumentelor de bord care pot oferi informații despre viteză, nivelul de combustibil și multe altele. În plus, afișajele pot fi adaptate cu modele personalizate, culori și widget-uri care pot aduce date precum vremea și muzica.

A fost confirmat faptul că CarPlay va fi extins pentru a cuprinde sisteme auto suplimentare. Acestea ar putea include reglarea sistemului de climatizare, a sistemului de încălzire a scaunelor, a radioului și multe altele. Va exista, de asemenea, conținut suplimentar care va putea fi accesat prin utilizarea de widget-uri, dar va rămâne aceeași interfață de utilizator inspirată de iPhone.

Atât Apple, cât și automobilele au o relație strânsă. Apple Inc. produce de mulți ani tehnologie pentru automobile, cu promisiunea de a le face mai inteligente și mai conectate. În prezent, automobilele sunt echipate cu Apple CarPlay, o funcție care le permite șoferilor să acceseze conținutul iPhone-ului lor în timp ce conduc. Pe lângă faptul că oferă o experiență de condus mai sigură și mai convenabilă, cu acces hands-free la muzică, hărți, mesaje și multe altele, Apple CarPlay permite șoferilor să acceseze aplicații precum Apple Music, Spotify și Waze. Cu ajutorul tehnologiei Apple, mașinile devin mai inteligente și mai conectate, permițându-le șoferilor să rămână conectați în timp ce se află pe drum.

În cadrul transmisiunii live a Apple WWDC 2022, s-a anunțat că CarPlay este în curs de actualizare pentru a funcționa într-un mod mai extins. Multe mașini noi se laudă acum cu ecrane multiple și tablouri de bord complet digitale, astfel încât adaptarea CarPlay la acest format este un pas următor evident. Încă nu se știe câte modele vor putea accesa această funcție și afișajele sale personalizate, însă, o mână de producători auto importanți colaborează în prezent la acest proiect.

Este posibil să existe un obstacol în calea progresului sub forma penuriei de cipuri, care i-a determinat pe producătorii de automobile să renunțe la anumite caracteristici tehnice. BMW este una dintre aceste mărci care a fost nevoită să scoată funcțiile CarPlay și Android Auto de pe mașinile sale, chiar dacă temporar.

În lunile următoare, vor fi dezvăluite mai multe detalii despre viitorul sistem CarPlay. Apple a declarat că anunțurile privind vehiculele suportate de platformă vor începe aproape de sfârșitul anului 2023.