brand

Toyota dezvoltă o transmisie manuală simulată pentru mașinile sale electrice

Toyota dezvoltă o transmisie manuală simulată pentru mașinile sale electrice

Având în vedere evoluția rapidă a tehnologiei, producătorul japonez de automobile, Toyota, a depus recent o cerere de patent pentru o nouă tehnologie care poate revoluționa modul în care interacționăm cu vehiculele electrice.

Potrivit documentului tehnic, Toyota intenționează să adauge o opțiune de transmisie manuală simulată vehiculelor sale electrice. Acest lucru nu numai că va crește angajamentul șoferilor, dar va adăuga și o nouă dimensiune de control asupra vehiculului.

"Numărul etapelor de transmisie virtuală poate fi de șase trepte sau mai multe, sau mai puțin de șase trepte", notează documentul

Acest lucru înseamnă că șoferii vor avea libertatea de a alege exact câte rapoarte doresc să aibă la dispoziție.

Sistemul propus de Toyota funcționează într-un mod destul de unic. În loc să aibă un număr fix de etape de transmisie, sistemul permit șoferului să selecteze un model de transmisie virtuală. Acesta poate avea oricâte "trepte" dorește șoferul, fără a exista un număr maxim impus de sistem.

Selectarea modelului de transmisie se face printr-un sistem de selecție care poate fi controlat de către șofer. Acesta poate alege exact câte trepte dorește să aibă la dispoziție.

"Un șofer poate selecta un model dorit în funcție de preferințele sale", menționează documentul.

Sistemul de transmisie propus de Toyota funcționează într-un mod foarte similar cu o transmisie manuală obișnuită. Șoferul selectează o treaptă de viteze, după care maneta se întoarce în poziția neutră. După aceea, sistemul invită șoferul să treacă la următoarea treaptă de viteză sau să revină la treapta precedentă.

Unul dintre aspectele cele mai interesante ale acestui sistem este faptul că poate oferi un număr foarte mare de rapoarte. Imaginile publicate alături de documentul tehnic arată chiar și 14 trepte de viteză.

"Când transmisia manuală este doar simulată, Toyota pare să creadă că nu există niciun rău în a le oferi oamenilor o alegere", se menționează în document.

Cu toate acestea, trebuie precizat că acest sistem este încă în stadiul de patent și este posibil să dureze ceva timp până când îl vom vedea implementat pe vehiculele electrice ale Toyota. Cu toate acestea, este un pas interesant în direcția de a face vehiculele electrice mai atractive și mai interactive pentru șoferi.

Așadar, se pare că viitorul vehiculelor electrice poate fi mai interesant decât ne-am așteptat. Cu această nouă tehnologie propusă de Toyota, vehiculele electrice ar putea deveni mult mai atractive pentru șoferii care doresc un control mai bun asupra vehiculului lor.