brand

Toyota: 300 de milioane de mașini în 88 de ani

Toyota: 300 de milioane de mașini în 88 de ani

În 1935, începea povestea celor de la Toyota, când au produs primul lor vehicul, un camion G1. Această realizare era făcută posibilă de divizia de producție a mașinilor de la Toyoda Automatic Loom Works, companie fondată în 1926, care crea războaie de țesut automatizate. În 1937, departamentul de automobile a devenit independent, devenind Toyota Motor Corporation așa cum o știm astăzi. Interesant este că și în 2023, Toyota Industries continuă să producă războaie de țesut automate.

Fast forward până în prezent, producătorul japonez de automobile sărbătorește un moment important în istoria companiei. La 88 de ani de la construirea primului camion, Toyota se mândrește cu producerea a 300 de milioane de autoturisme. Deși a fost anunțat astăzi, remarcabilul reper a fost atins de fapt la sfârșitul lunii septembrie.

"La 88 de ani de la construirea primului camion, Toyota se mândrește cu producerea a 300 de milioane de autoturisme."

În aproape nouă decenii care au trecut, Toyota a asamblat puțin peste 180 de milioane de autoturisme în fabricile sale din Japonia, în timp ce aproape 120 de milioane au fost produse în afara Japoniei. Așa cum era de așteptat, Corolla este modelul cel mai popular, cu 53,39 milioane de vehicule asamblate. Acest model există din 1966 și a luat o multitudine de forme, de la berline și hatchback-uri la break-uri și coupe-uri, plus ocazional minivan.

În 2022, când a livrat 10,5 milioane de vehicule, Toyota a fost cel mai bine vândut producător de automobile din lume pentru al treilea an consecutiv. În plus, RAV4 a fost cea mai populară mașină, conform JATO Dynamics. Gama lor de modele este în creștere, așa cum arată și modelul Crown, care a devenit o linie de patru modele, și acum există și un SUV Century.

Mai multe modele ar putea fi pe drum dacă pickup-ul electric, SUV-ul și mașina sport prezentate luna trecută la Japan Mobility Show vor ajunge în producție mai târziu în acest deceniu.

Deci, Toyota continuă să împingă limitele și să stabilească standarde în industria auto, atât în termeni de producție, cât și de inovație. Cu o istorie bogată și o prezență globală semnificativă, Toyota rămâne un nume de încredere și un lider în producția de autoturisme.