brand

Toyota recheamă noul Prius din cauza ușilor din spate care ar putea să se deschidă în timpul condusului

Toyota recheamă noul Prius din cauza ușilor din spate care ar putea să se deschidă în timpul condusului

Toyota lansează o rechemare pentru noul Prius deoarece ușile sale din spate ar putea să se deschidă în mod neașteptat din cauza unui scurtcircuit. Acesta afectează aproximativ 55.000 de modele Prius și Prius Prime din 2023 și 2024 din SUA.

Potrivit producătorului auto, apa poate provoca un scurtcircuit la închizătorile electronice ale ușilor din spate, iar ușile ar putea să se deschidă dacă nu sunt încuiate. Acestea s-ar putea deschide în timpul mișcării mașinii sau când este implicată într-un accident.

Proprietarii ar trebui să se aștepte la corespondență din partea Toyota despre rechemare, care ar trebui să le ajungă până la începutul lunii iunie. Toyota va rezolva problema înlocuind întrerupătoarele deschizătoare ale ușilor din stânga și dreapta cu noi elemente care dispun de un design îmbunătățit.

Până când soluția este disponibilă, producătorul auto îi îndeamnă pe clienții din SUA și Canada să activeze funcția care încuie automat ușile atunci când șoferul schimbă transmisia în parc. Compania spune că acest lucru va ajuta la prevenirea deschiderii ușilor dacă se produce un scurtcircuit. Toyota recheamă aproximativ 211.000 de vehicule la nivel mondial, inclusiv în Asia și Japonia.

Toyota a revoluționat radical Prius pentru anul de model 2023, transformând mașina modestă și economică la consum într-o berlina elegantă și stilată care este, de asemenea, un hibrid. Deși Prius este sinonim cu Toyota, este departe de a fi cel mai bine vândut vehicul al mărcii, dar redesignul pare să fi ajutat la creșterea vânzărilor. Acestea au crescut cu 138,6% în primele trei luni ale anului 2024.