brand

Toyota Land Cruiser: Combinarea puterii diesel cu tehnologia hibridă pentru piața europeană

Toyota Land Cruiser: Combinarea puterii diesel cu tehnologia hibridă pentru piața europeană

Toyota, renumita marcă de automobile, este pregătită să introducă în Europa o versiune electrificată a emblematicului său SUV Land Cruiser. Această mișcare vine în contextul în care piața europeană adoptă din ce în ce mai mult electrificarea, 65 la sută dintre SUV-urile de dimensiuni medii/grile vândute în regiune fiind electrificate în prima jumătate a acestui an. Modelele complet electrice, în frunte cu Volkswagen ID4, au reprezentat 44% din acest total.

În ciuda faptului că se confruntă cu o concurență dură din partea vehiculelor electrice (EV), Land Cruiser a reușit să facă pași importanți pe piața europeană. În prima jumătate a acestui an, și-a asigurat poziția a 19-a în segment, vânzările ajungând la 4.349 de unități, ceea ce reprezintă o creștere de 18 procente față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, Toyota nu se culcă pe lauri. Viitorul Land Cruiser urmează să primească mai multe îmbunătățiri pentru a-și asigura relevanța continuă în peisajul auto în continuă evoluție.

Grupul motopropulsor: Performanță diesel cu îmbunătățiri hibride

Când Toyota va deschide pre-vânzările în Europa în luna octombrie, Land Cruiser va fi disponibil exclusiv cu un sistem de propulsie diesel de 2,8 litri și 201 CP, similar cu versiunea actuală. Cu toate acestea, o îmbunătățire notabilă este includerea unei transmisii cu opt trepte, care înlocuiește cutia de viteze cu șase trepte regăsită pe modelul actual.

Dar adevăratul schimbător de joc este versiunea electrificată a Land Cruiser, programată să sosească la începutul anului 2025. Această variantă va dispune de o tehnologie mild hybrid de 48 de volți cuplată cu motorul diesel de 2,8 litri, combinând beneficiile puterii diesel cu eficiența și avantajele ecologice ale tehnologiei hibride.

Performanță off-road îmbunătățită și confort sporit pe șosea

Toyota a luat măsuri semnificative pentru a îmbunătăți capacitățile off-road și confortul pe șosea ale modelului Land Cruiser. Cea de-a cincea generație a SUV-ului va fi construită pe platforma Toyota GA-F cu caroserie pe cadru, pe care o împarte cu vehiculele de lux ale mărcii premium. Se așteaptă ca această schimbare de platformă să îmbunătățească performanțele lui Land Cruiser în condiții off-road, făcându-l în același timp mai manevrabil și mai confortabil pentru condusul convențional pe șosea.

Pentru a atinge aceste obiective, Toyota a mărit rigiditatea caroseriei și a cadrului Land Cruiser cu 30 de procente. Această îmbunătățire are ca rezultat o mai bună reacție, manevrabilitate și confort general de rulare1. După cum spune Toyota, "performanța suspensiei de bază a fost, de asemenea, îmbunătățită, în special pentru a contribui la asigurarea unei articulații sporite a roților - un factor cheie în capacitatea de conducere off-road".

Prețuri și disponibilitate

Toyota nu a dezvăluit încă prețurile europene pentru noul Land Cruiser. Cu toate acestea, modelul actual pornește de la 52.940 de euro în Germania pentru varianta cu trei uși, iar versiunea de top cu cinci uși pornește de la 81.430 de euro1. Livrările modelului Land Cruiser sunt așteptate să înceapă în prima jumătate a anului 2024.

Toyota Land Cruiser are o moștenire bogată care datează de la introducerea sa ca Toyota BJ la 1 august 1951. De atunci, Toyota a vândut peste 11,3 milioane de Land Cruiser în peste 170 de țări și regiuni, inclusiv modelele surori Lexus LX și Lexus GX.

Pe măsură ce industria auto se îndreaptă spre un viitor mai sustenabil, Toyota este hotărâtă să mențină Land Cruiser relevant prin încorporarea tehnologiei hibride în sistemul său de propulsie diesel. Această mișcare nu numai că se aliniază la cererea tot mai mare de vehicule electrificate de pe piața europeană, dar asigură, de asemenea, că Land Cruiser continuă să fie un SUV capabil și confortabil atât pentru aventurile off-road, cât și pentru condusul de zi cu zi.

Cu viitorul său Land Cruiser diesel electrificat, Toyota este gata să ofere clienților europeni ce este mai bun din ambele lumi: puterea și performanța unui motor diesel combinate cu eficiența și beneficiile ecologice ale tehnologiei hibride.

Rămâneți pe fază pentru mai multe actualizări despre Land Cruiser electrificat, deoarece Toyota continuă să inoveze și să se adapteze la peisajul auto în schimbare.