brand

Noua Toyota Land Cruiser 2024 a fost dezvăluită cu un design retro îndrăzneț

Noua Toyota Land Cruiser 2024 a fost dezvăluită cu un design retro îndrăzneț

Land Cruiser s-a bucurat de succes la nivel mondial de-a lungul celor 72 de ani de istorie, iar acum Toyota a dezvăluit un nou model despre care spune că "se concentrează pe punctele sale forte tradiționale de calitate, durabilitate și fiabilitate pentru a face față celor mai dificile condiții".

Putem vedea imediat că noul Land Cruiser va apela la farmecul retro al predecesorilor săi prin designul său, dar în partea de jos va avea o platformă complet nouă pentru a contribui la a-i oferi mai multe abilități off-road și o mai bună manevrabilitate pe șosea.

În ceea ce privește designul, noul Land Cruiser exprimă un aspect de "întoarcere la origini", potrivit Toyota. Acest lucru este realizat cu un profil masiv combinat cu partea frontală bleumarin, cu o carcasă de protecție pe toată suprafața și cu suprafețe unghiulare. În cazul în care deteriorați Land Cruiser în timpul unei excursii off-road, Toyota a proiectat părțile caroseriei pentru a fi îndepărtate mai ușor.

Pentru a ajuta Land Cruiser să aibă o capacitate suplimentară de a traversa teren accidentat, Toyota s-a asigurat că supraînălțările față-spate sunt cât mai mici posibil, iar vizibilitatea panoramică a șoferului este ajutată de o linie a geamului relativ joasă.

Pentru cei care caută un design și mai old-school, o versiune First Edition va fi pusă în vânzare alături de mașina standard. Aceasta va avea câteva modificări exterioare, cum ar fi faruri rotunde, panouri de finisaj de culori diferite și unele finisaje exclusive de vopsea. Cu toate acestea, doar 3.000 de exemplare ale modelului First Edition vor fi fabricate pentru Europa.

Noul Land Cruiser va utiliza o construcție body-on-frame cu platforma GA-F de la Toyota, despre care se spune că va îmbunătăți semnificativ performanțele off-road. O bară antiruliu față deconectabilă oferă, de asemenea, o mai mare flexibilitate în off-road. Conducerea pe șosea ar trebui să fie, de asemenea, mai bună, Toyota susținând că noul cadru este cu 50% mai rigid și că "performanța de bază a suspensiei a fost îmbunătățită".

Noua Toyota Land Cruiser 2024 a fost dezvăluită cu un design retro îndrăzneț

De la lansare, Land Cruiser va fi echipat cu un motor diesel turbo de 2,8 litri cu 201 CP. Acesta va fi cuplat la o transmisie automată cu opt trepte și va avea o capacitate de tractare de 3.500 kg. La începutul anului 2025, un Land Cruiser mild-hybrid de 48 de volți se va alătura gamei - marcând prima dată când mașina va primi energie electrificată.

Va exista posibilitatea de a alege între configurații cu cinci sau șapte locuri pentru Land Cruiser, iar la interior va primi tehnologie actualizată pentru a-l ajuta să se confrunte cu modele precum Jeep Wrangler și Land Rover Defender. În timp ce există un ecran tactil central mare, există și o mulțime de butoane voluminoase care ar trebui să fie ușor de operat în timp ce se deplasează pe teren accidentat.

Comenzile clienților vor fi deschise în cursul acestui an, iar primele livrări sunt așteptate la începutul anului 2024. Nu se știe încă nimic despre prețul noului Land Cruiser, dar ne așteptăm ca acesta să înceapă de la peste 60.000 de euro.