brand

Toyota Camry 2025: cea mai bună versiune a sedanului de până acum

Toyota Camry 2025: cea mai bună versiune a sedanului de până acum

Toyota Camry a fost întotdeauna sedanul de dimensiuni medii definitiv. Chiar dacă oamenii afirmă în continuare că sedanul este depășit, Toyota contrazice această afirmație vânzând aproximativ 300.000 de Camry pe an familiilor, șoferilor Uber și oricui are nevoie de un mijloc de transport accesibil și extrem de fiabil. Și acum a apărut un model nou. Toyota Camry 2025 introduce a noua generație a popularului sedan. Acesta este disponibil exclusiv ca model hibrid, iar cumpărătorii pot alege între configurațiile cu tracțiune față sau integrală, precum și nivelurile de echipare LE, SE, XLE și XSE.

Toyota Camry 2025 este echipat cu un sistem de propulsie hibrid care cuprinde un motor cu patru cilindri de 2,5 litri și motoare electrice. Varianta cu tracțiune față dispune de două motoare electrice și dezvoltă o putere totală de 225 CP. Versiunea AWD adaugă un al treilea motor-generator pe axul din spate, sporind puterea totală la 232 CP. Ambele sisteme de propulsie utilizează o transmisie variabilă continuă (eCVT) controlată electronic. Sistemul hibrid utilizează o baterie de tip litiu-ion, însă Toyota nu va dezvălui capacitatea acesteia până aproape de lansarea noului Camry.

"Aceasta este doar o parte a trecerii la toate modelele hibride", a declarat un purtător de cuvânt al Toyota pentru Motor1. "Noul sistem va avea putere suficientă și este recalibrat pentru o senzație de condus sportivă."

Noua generație Camry este o actualizare semnificativă, nu o mașină complet nouă. Modelul 2025 se bazează pe aceeași platformă TNGA-K care se afla sub modelul de generația a opta. Cu toate acestea, există o suspensie revizuită cu amortizoare noi și reglaj revizuit. Producătorul laudă această configurație ca oferind "o manevrabilitate agilă și o reacție îmbunătățită".

Camry 2025 are un aspect similar modelului de generația a opta, cu un grilaj frontal inferior mare și faruri subțiri. Noul model are faruri LED standard, lumini de zi și stopuri. Ocean Gem și Heavy Metal sunt opțiuni de vopsea recent disponibile, în plus față de culorile actuale Camry Ice Cap, Wind Chill Pearl, Celestial Silver Metallic, Underground, Midnight Black Metallic, Supersonic Red și Reservoir Blue.

Modelul XSE are o fascie inferioară în culoarea caroseriei, ornament negru pe portbagaj și jante de 19 inchi. Acesta este disponibil cu un acoperiș Midnight Black Metallic în combinație cu Ocean Gem, Wind Chill Pearl, Heavy Metal și Supersonic Red.

Toyota Camry 2025: cea mai bună versiune a sedanului de până acum

Camry vine cu un cluster de instrumente digitale de 7,0 inchi și un ecran de infotainment de 8,0 inchi. XLE și XSE dispun de ecrane de 12,3 inchi pentru indicatoare și sarcini multimedia. Tehnologia include suport pentru Apple CarPlay și Android Auto wireless, în plus față de un pad de încărcare wireless. Gradurile superioare oferă, de asemenea, un afișaj heads up de 10,0 inchi. De asemenea, este disponibil un sistem stereo JBL cu nouă difuzoare.

Toate Camry din 2025 vin cu setul de tehnologii Toyota Safety Sense 3.0. Acesta include un sistem de pre-coliiziune care detectează vehiculele și pietonii, control adaptiv al vitezei, asistență la părăsirea benzii, asistență la semnele de circulație, faza lungă automată, monitorizare a punctelor moarte și alertă de trafic încrucișat din spate. XLE și XSE oferă un pachet opțional Premium Plus care adaugă asistență la ambuteiaje, alertă de trafic încrucișat frontal, asistență la schimbarea benzii, monitorizare panoramică și asistență la parcare frontală și spate cu frânare automată.

Nu există încă informații despre o variantă sportivă TRD. Când a fost întrebată, Toyota a declarat că acest anunț acoperă toate nivelurile de echipare și sistemele de propulsie pentru 2025, ceea ce nu închide ușa pentru eventuala revenire a modelului.

Camry rămâne un vehicul semnificativ pentru brand. În 2022, Camry a fost al cincilea vehicul cel mai bine vândut în Statele Unite, cu 295.201 livrări. Pe locul al patrulea a fost propriul RAV4 al Toyota, cu 399.941 de unități. Noul Camry va ajunge la dealeri în primăvara anului 2024. Deși prețul nu este încă disponibil, ne așteptăm ca noul model să aibă un preț similar cu Camry pe care îl înlocuiește.