brand

Toyota bZ3X și bZ3C dezvăluite: japonezii lansează încă două noi modele pur electrice

Toyota bZ3X și bZ3C dezvăluite: japonezii lansează încă două noi modele pur electrice

Toyota a prezentat două noi modele de mașini electrice destinate pieței chinezești, care ar putea fi un indiciu pentru viitoarele modele europene. Încă neexperimentată în sectorul EV din China și cu vânzările de modele cu combustie și hibride în scădere în această țară, cele două noi mașini au fost proiectate pentru a aduce o nouă direcție mărcii. Atât Toyota bZ3X cât și bZ3C ar putea avea relevanță și pentru modelele Toyota mai apropiate de casă.

Noul bZ3C este un fastback de dimensiunea unui Tesla Model 3, cu un design agresiv, alimentat de o baterie și o tehnologie a trenului de rulare dezvoltată în comun de Toyota și gigantul chinez EV, BYD. Acest model este destinat în mod special tinerilor cumpărători, care reprezintă majoritatea cumpărătorilor chinezi (vârsta medie de achiziție a unei mașini este de 33 de ani în China), noua mașină având un design progresist care se potrivește cu preferințele mai puțin subtile ale pieței locale.

Toyota bZ3X și bZ3C dezvăluite: japonezii lansează încă două noi modele pur electrice

Al doilea model, mai practic, este Toyota bZ3x, un SUV de dimensiuni mari care pune accent pe funcționalitate, cu cabina sa verticală și forma sa pătrată. În interior, arhitectura neobișnuită a bordului Toyota este la vedere, bazându-se pe cea introdusă pentru prima dată la Toyota bZ4X. Acesta este evidențiat de un volan miniaturizat, un ecran tactil central mare și un afișaj compact al șoferului, care este montat chiar la baza parbrizului.

Cu toate acestea, în ciuda așteptărilor ca ambele modele să fie puse în vânzare în următoarele 12 luni, Toyota nu a confirmat niciun detaliu tehnic despre pereche. Având în vedere colaborarea dintre Toyota și BYD, ne așteptăm ca noii veniți să se bazeze pe tehnologia inteligentă a bateriei blade a acestei companii.

În prezent, nu există planuri de a aduce vreunul dintre aceste modele în Europa, totuși, ambele modele prefigurează direcția pe care ne așteptăm ca Toyota să o urmeze în următorii ani cu modelele sale complet electrice.

Cu modelele bZ3X și bZ3C, Toyota face un pas semnificativ către evoluția sa ca jucător important în domeniul vehiculelor electrice. Deși nu există încă planuri concrete de a aduce aceste modele pe piața europeană, ambele vehicule oferă indicii valoroase despre direcția pe care Toyota o va lua în viitor. Păstrându-și angajamentul pentru inovație și calitate, Toyota continuă să împingă limitele tehnologiei auto.