brand

Tarife de parcare noi în București de la 1 martie

Tarife de parcare noi în București de la 1 martie

Începând de maine, 1 martie, tarifele de parcare din Capitală intră în vigoare. Toate parcările din oraș administrate de muncipalitate vor avea un tarif unic de 5 lei pe oră, eliminând tarifele diferențiate pe zone, care anterior erau în valoare de 2.5 sau 10 lei. Acest lucru a fost decis la sfârșitul anului trecut, Consiliul General al Municipiului București dând acordul pentru această decizie în data de 22 decembrie, conform Hotnews.

Bucureștenii sunt nemulțumiți de decizia administrației locale de a schimba tarifele locurilor de parcare. Acestea vor crește în afara centrului orașului de la 2,5 la 5 lei, în timp ce tarifele din zonele centrale vor scădea la 5 lei, începând cu 1 martie.

In luna decembrie, CGMB a luat decizia ca parcarea sa fie taxata de luni pana vineri, intre orele 8 si 20. Tariful este același pentru toată lumea și se ridică la 5 lei pe oră.

Persoanele fizice, juridice sau instituțiile care își doresc un loc de parcare pe termen mai lung pot profita de abonamentele oferite de administrația locală. Acestea au un preț de 30 de lei pe zi pentru intervalul orar 8 - 20, respectiv 500 de lei pe lună. Plata abonamentului permite utilizarea unui loc de parcare fără a fi nevoie de a-l nominaliza sau rezerva.

Locuitorii din apropiere beneficiază de un preț abonament mai mic, acela de 50 de lei pe lună sau 500 de lei pe an. Acest abonament este disponibil exclusiv pentru persoanele fizice care locuiesc lângă parcare. Ei trebuie să dețină mașini înmatriculate în București sau în leasing. Plata tarifului pentru abonament se face în avans. Doar două abonamente pot fi cumpărate pentru fiecare unitate locativă.